Yeni Doğan bebek memeye nasıl alıştırılır?

İçindekiler:

  1. Yeni Doğan bebek memeye nasıl alıştırılır?
  2. 1 Aylık bebek memeye nasıl alıştırılır?
  3. Yeni doğan bebek anne memesini neden almaz?
  4. Yenidoğan bebek bir memeyi neden reddeder?
  5. Bebek hemen biberona alışır mı?

Yeni Doğan bebek memeye nasıl alıştırılır?

Bebek memeyi alabiliyorsa ve emiyorsa ilk olarak sık sık emzirmek hem kolay hem de en etkili yöntemdir. Grubumuzdaki bir çok anne destek alıp daha önce memeyi alamayan bebeği emzirmeyi başarıyor. Bu çalışmalarda en etkili yöntem "arkaya yaslanarak (laid-back)" pozisyonu oluyor.

1 Aylık bebek memeye nasıl alıştırılır?

Bebeğiniz memeyi bulup emmeyi başaramazsa ağzına iyice temizlediğiniz parmağınızı sokun, bebeğinizin önce parmağınızı emmesini sağlayın. Bebeğiniz emmeyi bilerek dünyaya geliyor, azıcık alıştırma, bu yaşamsal bilgisini hemen aktive edecek.

Yeni doğan bebek anne memesini neden almaz?

Bebeklerin alerji metabolizması emme adaptasyonlarını olumsuz etkileyebilir. Eğer bir bebekte çoklu besin alerjisi, inek sütü alerjisi ya da laktoz intoleransı söz konusu ise, bu bebekler çoğu zaman meme reddedebilirler. Meme reddi yapan bir bebeğin genel sağlık durumunun da kontrol edilmesi son derece önemlidir.

Yenidoğan bebek bir memeyi neden reddeder?

Burun tıkanıklığı ya da kulak enfeksiyonları bebeğin sadece bir taraftaki memeyi tercih etmesine neden olabilir. Bazen bebekler, anne emzirirken hangi göğüste rahat ediyorsa orada kalmak ister. Annenin rahat emzirdiği taraf bebek için de güven hissi verebilir.

Bebek hemen biberona alışır mı?

Ayrıca anne memesinden sütün akış hızı ile biberon emziğinden akan süt akış hızları da farklıdır. Anne memesinden süt emmek, biberona göre daha zahmetlidir. Bebek kolaya daha çabuk alışır.