Endustri muhendisi ne kadar maaş alır?

İçindekiler:

  1. Endustri muhendisi ne kadar maaş alır?
  2. Endüstri Mühendisliği devlette ne kadar maaş alır?
  3. Endüstri Mühendisi devlette ne is yapar?
  4. Endüstri Mühendisi devlette nerede çalışır?
  5. Bir endüstri mühendisi bankada ne iş yapar?
  6. Endüstri mühendisliği kaç kişi atanır?

Endustri muhendisi ne kadar maaş alır?

Endüstri Mühendisi maaşı ortalama aylık 6900 - TL'dir. En düşük Endüstri Mühendisi maaşı 5100 -TL, En yüksek ise 8900 - TL'dir. Eğitimini tamamlayanlar kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıyorlarsa 657 sayılı kanunda belirlenen teknik hizmetler sınıfındaki kadroların derece ve kademesinden maaş alırlar.

Endüstri Mühendisliği devlette ne kadar maaş alır?

Endüstri mühendisleri çoğunlukla özel sektörde çalışsa da, kamuda da iş imkanı bulabilmektedirler. 2021 yılı için açıklanan son verilere göre devlette çalışan 1/4 derecesinde memur mühendislerin net maaşı 8025 TL seviyesindedir. Yani devlette endüstri mühendisliği maaşı 8025 TL civarındadır.

Endüstri Mühendisi devlette ne is yapar?

Endüstri mühendisleri kamu kurum ve kuruluşlarında mühendis kadrosunun yanı sıra başka kadrolarda çalışabilmektedir. Devlet Hava Meydanları İşletmesinde (DHMİ) stajyer aim memuru olarak, bakanlıklarda uzman olarak ve çeşitli kamu iktisadi teşebbüslerinde memur olarak çalışılabilmektedir.

Endüstri Mühendisi devlette nerede çalışır?

Kamu Sektörü: Endüstri Mühendisleri birçok kamu kurumunda çalışma imkanına sahiptir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, KOSGEB, EPDK, BTK, TİB, gibi kuruluşlarda endüstri mühendisleri çalışılmaktadırlar.

Bir endüstri mühendisi bankada ne iş yapar?

Bankacılık Sektörü: Endüstri mühendisleri bankacılık sektöründe oldukça yoğun çalışmaktadır. Bankalarda müfettiş yardımcısı ya da genel müdürlük ve şubelerde KOBİ bankacılığı, risk yönetimi, satış ve pazarlama gibi alanlarda bulabilmektedirler.

Endüstri mühendisliği kaç kişi atanır?

2020/1 merkezi atamasında endüstri mühendisliği mezunlarının atanabileceği toplam kontenjan 122 idi. Bunlardan 115 tanesi 4001 kodu ile atanabilinen kontenjanlar iken kalan 7 tanesi ise 4703 yani direkt özel bölüm şartı ile endüstri mühendisliği veya türevi bölüm mezunlarının atanabildiği kontenjanlardı.