Brahma tavuğu kaç para?

İçindekiler:

  1. Brahma tavuğu kaç para?
  2. Brahma tavuk hangi ülkenin?
  3. Sultan tavuğu günde kaç kere yumurtlar?
  4. Mavi yumurtlayan tavuğun yumurtası ne kadar?

Brahma tavuğu kaç para?

Çok nazik bir hayvan olduğu için çok değerli hayvandır. Horozumuzun ederi yaklaşık bin 500 ve 2 bin TL arasında. Kalite olunca fiyat da artıyor. 300 liraya da light Brahma bulunabilir ama bu irilikte bu kasada, bu boydaki bir hayvanın ederi yaklaşık 2 bin TL'dir.

Brahma tavuk hangi ülkenin?

Brahma tavuklarının atalarının Malay ve Cochin tavuk ırkları olduğuna inanılmaktadır. Bu durum her ne kadar kanıtlanmamış olsa da bilinen bir gerçek Brahma tavuklarının kökeninin Asya'ya dayandığı ve Türkiye'ye 1870'li yılların sonunda ABD'den getirildiğidir.

Sultan tavuğu günde kaç kere yumurtlar?

Genç tavuklar 3-4 günde bir yumurtlarlarken sonradan 3 günde 2 yumurta bırakmaya başlarlar. Eğer bir günde çift yumurta bırakırlarsa yumurtlamak için bir gün atlarlar.

Mavi yumurtlayan tavuğun yumurtası ne kadar?

MAVİ YUMURTANIN FİYATI 50 LİRA 60'a yakın tavuğa sahip olan Deveci, evinin bahçesinde kurduğu kümeste ayda bin adet mavi renkte yumurta elde etti. Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen mavi yumurtaların tanesini yurt içinde 50 liradan, yurt dışına ise 10 dolardan satan Deveci, gelen taleplere yetişemediğini söyledi.