Zara ilçesi ismi nereden gelir?

İçindekiler:

  1. Zara ilçesi ismi nereden gelir?
  2. Zara ne anlama gelir?
  3. Zara ilçesi Kürt mü?
  4. Sivas Alevileri nereden geldi?

Zara ilçesi ismi nereden gelir?

SİVAS'ın ilçesi Zara, bu isme Selçuklular zamanından beri sahip. İlçenin Koçgiri ve Zara olmak üzere iki ismi bulunuyor. Zara isminin 12'inci yüzyılda bölgede yaşamış Zaro isimli etkili Ermeni bir çiftçiden geldiği söyleniyor. Ayrıca, Amasya merkez ilçesine bağlı Doğantepe köyünün eski ismi de Zara.

Zara ne anlama gelir?

Namuslu ve varsıl, asil, uysal, güzel, ilkel gibi anlamları bulunur. Zara isminin anlamı oldukça güzel olduğu için bu isim kız çocuklarına verilebilmektedir. Zara isminin kökeni İspanyolcadan gelmektedir.

Zara ilçesi Kürt mü?

Alevi nüfusun bir kısmı kendini Kürt olarak tanımlamaktadır. Kürt Alevi nüfusu genellikle İmranlı ve Zara ilçelerinde toplanmıştır. Doğanşar ilçesi hiçbir Alevi yerleşiminin olmadığı tek ilçedir. ... Sivas'ta kendini Kürt olarak gösteren nüfus bazı Alevi köylerinde yaşamaktadır.

Sivas Alevileri nereden geldi?

Sivas Alevîleri Sivas, Türkiye'nin en çok Alevî köyü bulunan ilidir. Sivas Alevîler'nin önemli bölümü Türkmenlerden oluşmaktadır. Sivas'ın belirli bölgelerinde, özellikle Zara ve İmranlı ilçesinde Tunceli kökenli Dersim Alevileri'de vardır.