Yatsı namazı abdesti nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Yatsı namazı abdesti nasıl alınır?
  2. Sabah namazı abdesti nasıl alınır?
  3. Güsül abdest nasıl alınır erkek?
  4. Şüphe gusul gerektirir mi?
  5. Su olmadığı zaman gusül abdesti nasıl alınır?
  6. Abdest alırken burun nasıl yıkanır?
  7. Abdest alırken yüz nasıl yıkanır?
  8. Abdest alırken ayaklar yıkanırken hangi dua okunur?

Yatsı namazı abdesti nasıl alınır?

1) Önce kollar dirseklerin yukarısı na kadar sıvanır, sonra "Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya" diye niyet edilir. Ve "Eûzü billahi mineşşeytanirracîm, Bismillahirrahmanirrahîm" okunur. 2) Eller bileklere kadar üç kere yıkanır. Parmak aralarının yıkanmasına dikkat edilir.

Sabah namazı abdesti nasıl alınır?

Abdest alınışı şöyle:

  1. Niyet Edilir Ve Ardından Besmele Çekilir: "Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya"
  2. Eller Yıkanır: Eller üç defa parmak uçundan başlayarak bileğe kadar yıkanır. ...
  3. Ağız Yıkanır: Sağ el kullanılarak üç kere ağza su verilir. ...
  4. Burun Yıkanır: Sağ el kullanılarak üç kere buruna su verilir.

Güsül abdest nasıl alınır erkek?

Gusletmek isteyen kimse niyet ederek besmele çeker. Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar.

Şüphe gusul gerektirir mi?

Bir kimse abdest aldığından emin olduğu halde, abdestini bozup bozmadığı konusunda şüpheye düşse, o kimse abdestli sayılır. Öte yandan abdestini bozduğunu bildiği halde, sonradan abdest alıp almadığından şüphe eden kimse de abdestsiz sayılır.

Su olmadığı zaman gusül abdesti nasıl alınır?

Teyemmüm, bazı durumlarda abdest ve gusül yerine geçen istisnâî bir uygulama olup, ancak belli bir mazeretin bulunması hâlinde yapılabilir. Abdest ve gusül için su bulunmaz veya bulunur da kullanma imkânı olmazsa her ikisi yerine geçmek üzere teyemmüm yapılır.

Abdest alırken burun nasıl yıkanır?

Sağ avuç ile ağıza üç kere ayrı ayrı su alınıp her defasında iyice çalkalanır. Sağ avuç ile buruna üç kere ayrı ayrı su çekilir. Sol el ile sümkürülerek burun temizlenir. Alında saçların bittiği yerden itibaren kulakların yumuşağına ve çene altına kadar yüzün her tarafı üç kere yıkanır.

Abdest alırken yüz nasıl yıkanır?

ABDESTİN ALINIŞI Sağ el ile buruna üç kere su verip, sol el ile sümkürülür, Avuçlara su alıp, alından çene altına, şakaklara kadar üç kez yüz yıkanır, yüzü yıkamak farzdır. Sol el ile sağ kol dirsek ile beraber üç kez yıkanır, Sağ el ile sol kol dirsek ile beraber üç kez yıkanır, Kolları yıkamak farzdır.

Abdest alırken ayaklar yıkanırken hangi dua okunur?

Nice ayakların kaydığı günde benim ayaklarımı sırat üzerinde sabit kıl. ' Sol ayağı yıkarken okunan dua: 'Allahümme'c-al li sa'yen meşkûren ve zenben mağfûren ve amelen makbûlen ve ticâreten len tebûre.