Hayvanlar ölünce ne olur?

İçindekiler:

  1. Hayvanlar ölünce ne olur?
  2. Kediler acı hisseder mi?
  3. Hayvanların dini olur mu?
  4. Hayvanların kaderi var mı?
  5. Ruhun bâki kalması ne demek?

Hayvanlar ölünce ne olur?

Yani, ruh bâkî kalacağına göre, bütün hayvanların ruhları bâkî kalacaktır. Fakat Cennete girecek olan bu hayvanlar gibi, bazı hususi fertler de hem ruhu, hem de cesedi ile birlikte bâki âleme gidecektir. ... Onların Cennetteki hayatını, nerede, nasıl bulunacaklarını ise Ancak Cenab-ı Hak bilir.

Kediler acı hisseder mi?

Örneğin, ses çıkarmak, ciltte seğirme, kuyruk hareketleri, patilerin titremesi, uyuşukluk, duruşta bozukluk gibi gözlenebilir davranışlar kedinin acı çektiğinin belirtileri olabilir.

Hayvanların dini olur mu?

Antroposantrik, antropomorfik, tanrısal ve sözmerkezci olmayan davranışların "din" kabul edilmesi durumunda, hayvanların dini inanışlarının olduğu iddia edilebilir. Ayinsel davranışlar şempanze, fil, yunus ve diğer hayvanlarda görülmektedir.

Hayvanların kaderi var mı?

Aklı olmayanın sorumluluğu olmaz, biliyorum da sonuçta bizim gibi onlar da yaşıyor; yani hayvanların da bizim gibi önceden yazılmış bir kaderi olabilir. Hatta kader yaşamın hikâyesidir; bu anlamda her canlının kaderi vardır. ... Bu nedenle hayvanlar için öbür dünya olmayabilir. Yani onların belki ruhları yoktur.

Ruhun bâki kalması ne demek?

Baki olma, sonsuz olma, daimi kalıcı olma anlamlarına gelmektedir. Süreklilik anlamı ile de kullanılmaktadır.