Cimer kaç günde cevaplanır?

İçindekiler:

  1. Cimer kaç günde cevaplanır?
  2. Alo 150 hattı nedir?
  3. Bimer'e nasıl şikayet edilir?
  4. Birini şikayet etmek için nereye başvurulur?
  5. Soruşturma dosyasını kimler inceleyebilir?

Cimer kaç günde cevaplanır?

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, resmi Twitter hesabından CİMER'e gelen başvurulara ait bazı istatistikleri paylaştı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin başladığı 9 Temmuz 2018'den bugüne CİMER'e 2 milyon 922 bin 655 başvuru yapıldı. Başvuruların cevaplanma ve sonuçlanma süresi de 14 güne düşürüldü.

Alo 150 hattı nedir?

TELEFON İLE MÜRACAAT Sabit telefonlardan ve cep telefonlarından Alo 150'ye ulaşmak için 150 çevrilir. “Alo 150” hangi ilimizden aranırsa, o ilin valiliğindeki görevli halkla ilişkiler personeli telefonu açmaktadır. Telefonla arayan vatandaşın kişisel bilgileri ve müracaatının konusu elektronik ortama kaydedilir.

Bimer'e nasıl şikayet edilir?

BİMER başvurularınızı online olarak yapabileceğiniz gibi faks, mektup ve telefon ile de gerçekleştirebilirsiniz. ALO 150 HATTI NE İŞE YARAR? BİMER online uygulamasını kullanmak istemeyen vatandaşlar için oluşturulmuş olan Alo 150 hattı ile tüm ister, öneri ve şikayetlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Birini şikayet etmek için nereye başvurulur?

Öncelikle yapmanız gereken il şey savcılığa başvurup suç duyurusunda bulunmaktır. Ancak savcılık dışında başvurabileceğiniz bazı makamlarda bulunmaktadır. Bu makamlar, polis, baro veya jandarma olabilir. Bu makamlara sözlü ya da yazılı olarak vuracağınız her başvuruda yazılı bir tutanak tutulacaktır.

Soruşturma dosyasını kimler inceleyebilir?

(2) Şüpheli ve müdafii soruşturma evresinde dosya içeriğini inceleyebilir ve istediği belgelerin bir örneğini fiziki ya da elektronik ortamda harçsız olarak alabilir. ... suçlardan dolayı yapılan soruşturmada şüphelinin istemi aranmaksızın müdafi görevlendirileceği öngörülmüştür.