Savcının üst makamı nedir?

İçindekiler:

  1. Savcının üst makamı nedir?
  2. Hakim savcı ek gösterge ne kadar?
  3. Diş hekimi ek göstergesi kaç?
  4. 1 sınıf hakim olmak için kaç yıl?
  5. Hâkim savcıları kim teftiş eder?
  6. Öğretmenlerin ek göstergesi kaç?
  7. Kimler hakim olamaz?
  8. Hâkim savcıları kim denetler?
  9. Hâkim savcı soruşturmasını kim yapar?
  10. Savcı mı hakim mi?

Savcının üst makamı nedir?

İdari yargı alanında yeterli tecrübeye ve mesleki gelişime sahip olduktan sonra ise danıştay savcısı olarak atanır.

Hakim savcı ek gösterge ne kadar?

Hakim ve Savcılar İle Bu Meslekten Sayılanların Maaşları
UNVANGÖSTEK GÖST.
YÜK.MAHK.ÜYESİ15007600
1.SINIF HAKİM, SAVCI15007600
1.SINIFA AYRILMIŞ HAKİM, SAVCI (4 Y.KIDEMLİ)15005800
1.SINIFA AYRILMIŞ HAKİM, SAVCI (3 Y.KIDEMLİ)15004800
25 satır daha

Diş hekimi ek göstergesi kaç?

Memurlardan il müftüsü 3600, il müftü yardımcısı ve ilçe müftüsü 3000, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Daire Başkanları ile diğer birinci sınıf Emniyet müdürleri 3600, diğer Emniyet müdürleri 3000, uzman tabip, tabip, diş hekimi 3600, yönetici konumunda olan şube müdürü 2200 ek gösterge rakamlarından yararlanıyor.

1 sınıf hakim olmak için kaç yıl?

Hâkimlik ve savcılık mesleği; üçüncü sınıf, ikinci sınıf, birinci sınıfa ayrılmış ve birinci sınıf olmak üzere dört sınıfa ayrılır. Birinci sınıfa ayrıldığı tarihten itibaren üç yıl süre ile başarılı görev yapmış ve birinci sınıfa ayrılma niteliklerini yitirmemiş hâkim ve savcılar birinci sınıf olurlar.

Hâkim savcıları kim teftiş eder?

Maddesi ile Adalet Bakanlığına bağlı Teftiş Kurulu ve görevleri açıklanmış; “Adalet hizmetleri ile savcıların idarî görevleri yönünden Adalet Bakanlığınca denetimi, adalet müfettişleri ile hâkim ve savcı mesleğinden olan iç denetçiler; araştırma, inceleme ve soruşturma işlemleri ise adalet müfettişleri eliyle yapılır.

Öğretmenlerin ek göstergesi kaç?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na ekli I ve II sayılı cetvelde Devlet memurlarının hizmet sınıflarına göre mali haklar açısından farklı ek gösterge rakamları belirlenmiştir. Bu cetvellerde öğretmenlerin ek göstergesi 3000'dir.

Kimler hakim olamaz?

Hakimlik mesleğini yapacak olan kişilerin sicillerinin temiz olması oldukça önemlidir. Daha önce yüz kızartıcı bir suç işlemiş bireyler hakim olamaz. İktisadi ve İdari Bilimler bölümü mezunları da idari yargı hakimliği mesleğini yapabilmektedirler.

Hâkim savcıları kim denetler?

“Adalet hizmetleri ile savcıların idarî görevleri yönünden Adalet Bakanlığınca denetimi, adalet müfettişleri ile hâkim ve savcı mesleğinden olan iç denetçiler; araştırma, inceleme ve soruşturma işlemleri ise adalet müfettişleri eliyle yapılır.

Hâkim savcı soruşturmasını kim yapar?

Adalet Bakanlığı merkez, bağlı ve ilgili kuruluşlarındaki hâkim ve savcıların kişisel suçları hakkında soruşturma ve kovuşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ve ağır ceza mahkemesine aittir.” Hükümlerine yer verilmiştir.

Savcı mı hakim mi?

savcı soruşturmanın kralıdır, hakim ise kovuşturmanın. savcı yeterli şüpheye bakar, hakim tutuklamada kuvvetli şüpheye, kararda ise kesinliğe. savcı ifade alır, hakim ise sorguya çeker. savcı sevk edip hakim düşünsün gerisini der, hakim dosyayı inceler, düşünür, kararını verir.