Kabızlık fıtık yapar mı?

İçindekiler:

  1. Kabızlık fıtık yapar mı?
  2. Kasık fıtığı bağırsakları etkiler mi?
  3. Kasık fıtığı patlarsa ne olur nedir?
  4. Inguinal herni nasıl olur?

Kabızlık fıtık yapar mı?

Kasık bölgesini zorlayan nedenler; kabızlık, kronik öksürük, ani hareketler, ağır yük kaldırma, şişmanlık, karın içinde sıvı birikmesi (asit) oluyor. Bunların hepsi kasık bölgesinin anatomik yapısını zorlayarak fıtıklarının oluşmasına neden olabiliyor.

Kasık fıtığı bağırsakları etkiler mi?

Bazı kasık kanalı fıtıkları erkeklerde testis torbasına iner ve torbalarda şişlik ve sertliğe neden olur. Hatta uzun süre bekleyip ameliyat olmayanlarda bu torbaların içinde ince bağırsaklar da bulunabilir. Bu bağırsaklar sıkışıp boğulabilir ve bağırsak delinmesine kadar giden ciddi problemlere yol açabilir" dedi.

Kasık fıtığı patlarsa ne olur nedir?

Fıtıkta boğulma bağırsakta çürümeye yol açabilir. Bu durumda bulantı-kusma, ateş, çarpıntı, kasıkta morarma gibi belirtiler görülebilir. Bu hayatı tehdit eden bir durumdur ve acil ameliyat gerektirir.

Inguinal herni nasıl olur?

Inguinal herni, halk arasında kasık fıtığı, kasık bölgesinde ağrı ve şişlikle belirtileri ile ortaya çıkmaktadır. Şişlikler; ani hareketlerde, ayağa kalkınca, ıkınınca, öksürünce artmaktadır. Yatıldığında ve ittirildiğinde ise içeriye girmektedir.