Iktisat ne is yapar maaşı?

İçindekiler:

  1. Iktisat ne is yapar maaşı?
  2. Iktisat diploması ne işe yarar?
  3. Iktisat bölümü nedir kariyer?
  4. Ekonomi bölümü ne iş yapar maaşı?

Iktisat ne is yapar maaşı?

Pozisyonlara Göre İktisat Maaşları (2019) Finansal Danışman : 3.950 tl. Denetçi : 4.220 tl. Denetim Yardımcısı : 2.860 tl. Denetim Müdürü : 8.890 tl.

Iktisat diploması ne işe yarar?

İktisat bölümü mezunları özel sektörde ve kamu kuruluşlarında belli görevlerde çalışabilir. Bankalarda, işletmelerin muhasebe bölümlerinde iş imkanına sahiptirler. Kamu kuruluşlarında ise KPSS ile memur olarak görev alabilirler. Maliye bakanlığı, sosyal güvenlik kurumu, hazine gibi örnekler verilebilir.

Iktisat bölümü nedir kariyer?

Ekonomi Bölümü ise dünya devletlerinin, şirketlerin, kurum ya da kuruluşların ekonomik açıdan gerçekleştirdiği işlemleri takip etmek, gözlemlemek, denetlemek ve bu işlemlerden anlamlı sonuçlar çıkartarak satış/pazarlama alanlarında verimli sonuçlar elde etmeyi sağlar.

Ekonomi bölümü ne iş yapar maaşı?

Sektör ve pozisyonlarına göre maaşlar değişkenlik gösterebilir. Fakat bankalarda ya da benzer kurumlarda işe başlayacak olan ekonomi mezunlarının ortalama maaşları 3000-3500 lira civarındadır. Özel sektörde görev alan ekonomistlerin maaşları ise 3000-10000 lira arasında değişkenlik gösterebilir.