Bir bölümden başka bir bölüme geçiş nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bir bölümden başka bir bölüme geçiş nasıl yapılır?
  2. DGS ve yatay geçiş nedir?
  3. Fakülteler arası geçiş nasıl olur?
  4. 2 yıllık bölümlerde çap var mı?
  5. 3 sınıfta çap yapılır mı?

Bir bölümden başka bir bölüme geçiş nasıl yapılır?

Bölümler Arası Yatay Geçiş Şartları * Kişinin en azından 1 sene boyunca okuduğu bölümden ders görmüş olması ve alttan ders almaması gerekir. * Üniversite not ortalamasının 2.00'dan yüksek olması gerekir. * Gireceği bölümün aldığı puan türüne göre puanının – 15 yada +15 puan sınırı arasında olması gerekir.

DGS ve yatay geçiş nedir?

Üniversitelerin lisans ya da ön lisans programlarında okuyan öğrenciler, farklı bir üniversitede bulunan aynı programa geçmek istiyorsa buna yatay geçiş denir. ... Dikey geçiş ön lisans okuyan öğrencilerin eğitimlerini 4 yıllık programa tamamlayabilmelerine olanak sağlayan bir sınav sistemidir.

Fakülteler arası geçiş nasıl olur?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

2 yıllık bölümlerde çap var mı?

Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, daha önce lisans programları arasında yapılabilen çift anadal uygulaması artık önlisans programları arasında da yapılabilecek. Ayrıca bir lisans öğrencisi önlisans programlarında da çift anadal yapabilecek.

3 sınıfta çap yapılır mı?

Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal diploma programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılının başında başvurabilir.