Tarhana ne kadar sürede bozulur?

İçindekiler:

  1. Tarhana ne kadar sürede bozulur?
  2. Tarhana buzdolabında saklanır mi?
  3. Tarhana hamurunun bozulduğunu nasıl anlarız?
  4. Kuru tarhana nasıl muhafaza edilir?
  5. Tarhana hamurunun üstü kapatılır mı?
  6. Tarhana buzluğa nasıl konulur?
  7. Tarhana nasıl bekletilir?
  8. Tarhana hamuru cıvık olursa ne yapmalı?
  9. Siyah zeytin dondurucuda nasıl saklanır?

Tarhana ne kadar sürede bozulur?

Tarhananın tadındaki aşırı acılık yada yoğun ekşi tat pişirdikten sonra etkisinde bırakıyorsa yine bozulduğunu anlayabilirsiniz. Doğru saklama koşulları altında saklamaya devam ettiğiniz sürece Ortalama bir yıl kadar uzun süre muhafaza edebilme şansınız bulunmaktadır.

Tarhana buzdolabında saklanır mi?

İçinde çok fazla katkı maddesi olan tarhanalar kolay bozulurlar. Cam kaplarda buzdolabında saklamak bozulmaması için uygulanacak yollar arasındadır.

Tarhana hamurunun bozulduğunu nasıl anlarız?

Tarhananın bozulup bozulmadığını anlamak için tatmanıza gerek yoktur. Kokusu ve görüntüsü ele vermeye yetecektir. Tarhana, rutubet kokuyor yani normal kokusundan uzak bir koku yayıyorsa, bozulduğunu anlayabilirsiniz. Görselliğini ise rengin turuncudan siyaha dönmesinden anlayabilirsiniz.

Kuru tarhana nasıl muhafaza edilir?

Bez torba; sürekli hava akımını sağlar ve tarhananın ortamdaki neme karşı kuru kalmasını sağlar. Küflenmeyi de önleyen bez torbalar; tarhana saklamak için sıkça tercih edilmektedir. Cam kavanozda tarhana saklamayı tercih edenler için kavanozun kapağını haftada bir kez açarak tarhanayı havalandırmaları önerilir.

Tarhana hamurunun üstü kapatılır mı?

Tarhanayı örtünün üzerine döküp üzerini de yine bir örtüyle kapatın. Bu şekilde doğrudan güneş görmeyen bir ortamda 21 gün mayalanmasını bekleyin.

Tarhana buzluğa nasıl konulur?

Kabaran tarhana karışımını 2-3 saatte bir karıştırın, karıştırdıktan sonra kapağı kapalı olarak oda sıcaklığında bekletmeye devam edin. 2. gün tuzunu ilave edip karıştırın. 3. günün sonunda kokusu keskinleşen yaş tarhananızı buzdolabı poşetlerine bölüştürerek dondurucuya kaldırın.

Tarhana nasıl bekletilir?

Hamuru 3-4 gün boyunca ekşimesi için dinlendirin. Bu esnada her gün biraz daha un ilave edip yoğurun. Bu sürenin sonunda iyice ekşiyen tarhana hamurundan iri parçalar koparıp temiz bir örtünün üzerine serin ve güneş gören bir yerde kurumaya başlayın. Tarhanayı en az 2 gün iyice kurutun.

Tarhana hamuru cıvık olursa ne yapmalı?

Eğer hamur çok cıvık olursa bir miktar daha un ilave edin ve ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamurun kapağını kapatın, ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. En az 3 gün boyunca günde 1-2 kez yoğurun ve hamurun ekşimesini (çürümesini) bekleyin.

Siyah zeytin dondurucuda nasıl saklanır?

Zeytinleri derin dondurucunun en derin bölümünü kapatın ve oraya yerleştirdikten sonra 6 ay boyunca saklayabilirsiniz.