Yangın hangi hallerin bir araya gelmesinden meydana gelir?

İçindekiler:

  1. Yangın hangi hallerin bir araya gelmesinden meydana gelir?
  2. Yangın söndürmek için hangi materyaller kullanılır?
  3. Yangın çıkması için ne gerekir?
  4. Yangın olayının unsurları nelerdir?
  5. Yangın olayının evreleri nelerdir?

Yangın hangi hallerin bir araya gelmesinden meydana gelir?

Yanma olayının meydana gelebilmesi için üç unsurun bir arada olması gereklidir. Bu unsurlar, yanıcı madde, ısı ve oksijendir. Bu şartlardan her hangi birinin olmaması veya yeterli miktarda bulunmaması halinde yanma olayı gerçekleşmez.

Yangın söndürmek için hangi materyaller kullanılır?

Su: Yangın söndürme de çok yaygın olarak kullanılır. Küçük yangınları söndürürken nemli battaniye veya nemli gazeteler kullanılabilir. Kum: Yanıcı maddelerin oksijenle ilişkisini kesilerek söndürülmesinde kullanılan bir yöntemdir. Kullanma anında kumun yanıcı maddeyi tamamen örtmesi gerekmektedir.

Yangın çıkması için ne gerekir?

YANGIN : Yanabilen maddelerin, çevresine değişik oranlarda ısı ve ışık yayarak, kontrol dışı yanmasıdır. Yanmanın başlaması ve sürebilmesi için gereken; yanıcı madde (yakıt), yakıcı madde (oksijen) ve tutuşturma ( ateşleme kaynağı ) uygun koşullarda bir araya gelmesine yanma üçgeni denir.

Yangın olayının unsurları nelerdir?

Yanma olayının oluşabilmesi için yanıcı madde, ısı ve oksijenin bir arada olması gerekir. Bu üç unsur bir arada olmadığında, yanma olayı meydana gelmez. Yanıcı madde ile oksijen birleşirse; yanma olmaz. Yanıcı madde ile ısı birleşirse; yanma olmaz.

Yangın olayının evreleri nelerdir?

  • BAŞLANGIÇ EVRESİ: Başlangıç evresinde yangın ortamındaki Oksijen yeterli fakat ısı yetersiz olduğu için eksik yanma meydana gelir. Bu yüzden yarım yanmış gazlar sıcaklıklarından dolayı tavana yükselir. ...
  • GELİŞME EVRESİ: Yoğun bir sıcak gaz tabakası odanın tavanında toplanır, ısı aşağı doğru ışır. ...
  • SÖNME EVRESİ: