E devlet kullanarak neler yapabiliriz?

İçindekiler:

  1. E devlet kullanarak neler yapabiliriz?
  2. 13 yaşında e devlet şifresi alınır mı?
  3. Telefondan e devlet şifresi alınır mı?
  4. E devlet şifresini neden kimseye vermeyin?
  5. Postaneye gitmeden E devlet şifresi nasıl alınır?
  6. E-devlet barkod no nasıl alınır?
  7. Belge doğrulama barkod no nedir?

E devlet kullanarak neler yapabiliriz?

E-Devlet üzerinden IMEI sorgulama ve kaydı, askerlik durum belgesi sorgulama, 4A hizmet dökümü, emeklilik bilgileri, üniversite\yurt kaydı vb. birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. -Çok Kullanılanlar seçenekleri ile tüm hizmetlere ulaşmanız mümkün.

13 yaşında e devlet şifresi alınır mı?

Kimler e-Devlet Şifresi Alabilir? 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C.

Telefondan e devlet şifresi alınır mı?

Kullanıcının e-Devlet kapısı profilinde tanımlamış olduğu cep telefonuna ya da hem cep telefonu hem de e-postasına gelen doğrulama kodu vasıtasıyla yeni şifre belirlenebilmektedir. İnternet bankacılığı aracılığı ile giriş yapan bir kişi e-Devlet kapısı profil alanından kendisine şifre oluşturabilmektedir.

E devlet şifresini neden kimseye vermeyin?

Kredi başvurusu, işe giriş v.b. nedenler ile sizden şifrenizi isteyen kişilere şifrenizi vermeyiniz. Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere hiç kimse sizden kişisel bilgi istemez, şifrenizi sormaz.

Postaneye gitmeden E devlet şifresi nasıl alınır?

ŞİFRE UNUTULUNCA NASIL YENİ ŞİFRE ALINIR? Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

E-devlet barkod no nasıl alınır?

Barkodlu Belge Doğrulama İşlemi yapmak için telefonunuza ya da tabletinize “e-Devlet Belge Doğrulama” uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulama ile belgede yer alan ilgili kare kodu okutarak ya da barkod numarasını girerek belgenizi doğrulayabilirsiniz.

Belge doğrulama barkod no nedir?

Devlet kapısı üzerinden alınan belgelerin alt kısmında barkod numarası yazmaktadır. barkod numarası sayesinde belgenin doğruluğunu kontrol etmeniz mümkündür. ... kimlik numaranızı ikinci alana ise belgede yer alan barkod numarasını yazmanız gerekir.