İsteğe bağlı sigorta ne zaman Bağ-Kur'a geçti?

İçindekiler:

  1. İsteğe bağlı sigorta ne zaman Bağ-Kur'a geçti?
  2. Isteğe bağlı Bağkur sigorta primi ne kadar?
  3. Bağ-Kur isteğe bağlı sigorta nasıl yapılır?
  4. İsteğe bağlı sigorta için kaç gün lazım?

İsteğe bağlı sigorta ne zaman Bağ-Kur'a geçti?

İsteğe bağlı prim ödemeleri 01.10.2008 tarihinden itibaren 4/a kapsamından çıkarılmış olup 4/b kapsamına alınmıştır. Bir 4/a sigortalısı 1261 gün veya daha fazla isteğe bağlı sigorta primi öderse 4/b kapsamına alınır ve Bağ-Kur statüsünde emekli edilir.

Isteğe bağlı Bağkur sigorta primi ne kadar?

İsteğe bağlı sigortalılar ne kadar prim öder? İsteğe bağlı sigorta primi prime esas kazancın alt sınırı ile üst sınırı arasında, sigortalı tarafından belirlenen prime esas aylık kazancın % 32'sidir. Bunun % 20'si malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi, % 12'si genel sağlık sigortası primidir.

Bağ-Kur isteğe bağlı sigorta nasıl yapılır?

İlk defa isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin e-devlet üzerinden veya “İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi” ile ikametgahlarının bulunduğu yerdeki SGK ünitelerine başvurmaları gerekmektedir. Tekrar isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin ise talep dilekçesi ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

İsteğe bağlı sigorta için kaç gün lazım?

Kanunun 50 nci maddesi ile ay içinde 30 günden az çalışan veya tam gün çalışmayanlar isteğe bağlı sigortaya müracaat etmeleri halinde kalan sürelerini isteğe bağlı sigortaya prim ödeyerek 30 güne tamamlama hakkına sahiptir.