Uzun tırnakların içi nasıl beyazlatılır?

İçindekiler:

  1. Uzun tırnakların içi nasıl beyazlatılır?
  2. Nasıl tırnak temizlenir?
  3. Tırnak içi beyazlaması neden olur?
  4. Tırnak altındaki kirler nasıl temizlenir?
  5. Tırnak parlatıcı nasıl yapılır?
  6. Tırnak kiri neden olur?

Uzun tırnakların içi nasıl beyazlatılır?

Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir miktar karbonattan macun elde edin. Bu macunu tırnaklarınıza sürün ve 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ılık suyla ellerinizi yıkayın ve nemlendirici sürün. Bu işlemi 3 gün arayla uygulayın.

Nasıl tırnak temizlenir?

Tırnak Arası Temizliği Nasıl Yapılır Öncelikle ılık su altında ellerinizi sıvı sabunla köpürtüp bir süre tırnaklarınızın ve tırnak etinizin yumuşamasını sağlayın. Çıkan sabun köpüğü ile birlikte tırnaklarınızı fırçalayıp, temizleyin. Daha sonra ellerinizi ovuşturarak durulayın.

Tırnak içi beyazlaması neden olur?

Beyaz leke, tırnağınızı diğer elinizle sıktığınızda kayboluyorsa protein eksikliğidir. Protein alınca hemen geçer. Mineral veya vitamin eksikliğinde tırnaklarda beyaz noktalar oluşabilir. Tırnaklardaki beyaz noktaların çıkmasının en büyük etkeni çinko ve kalsiyum eksikliğidir.

Tırnak altındaki kirler nasıl temizlenir?

Elinizi yakmayacak sıcaklıkta bir kase suya sabun ekleyip parmak uçlarınızı 3 ila 5 dakika bekletin. Tırnaklarınızın arasındaki kir, motor yağı veya gres gibi daha inatçı maddeler nedeniyle oluşmuşsa, sabun yerine sıvı bulaşık deterjanı kullanın.

Tırnak parlatıcı nasıl yapılır?

Yapılışı; Limon ile zeytinyağını bir kapta karıştırın ve tırnaklarınızı bu karışıma batırarak 10 dakika bekletin. Limon tırnaklarınızın güçlenmesini sağlayarak kırılmaların önüne geçerken zeytinyağı antioksidanlar sayesinde tırnakların bakımını ve onarımını sağlamaktadır.

Tırnak kiri neden olur?

Tırnak kırılmasının en yaygın sebebi vitamin eksikliğinden kaynaklıdır. Tırnakları ve saçları besleyen vitamin biotin, kalsiyum, magnezyum, demir ve çinko eksikliklerinde tırnaklarınız kırılır. Bu eksiklikler dışında hipertiroidi, kronik kalp akciğer hastalıkları gibi birçok hastalıkta tırnak kırılmasın neden olur.