Toplu sigorta odemesi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Toplu sigorta odemesi ne kadar?
  2. SGK'da geriye dönük ödeme var mı?
  3. SGK prim geri ödeme nasıl hesaplanır?
  4. SSK prim Paramı nasıl alırım?

Toplu sigorta odemesi ne kadar?

SGK toplu para ödemeleri vatandaş tarafından merak edilip araştırılıyor. Prim ödemesi veya herhangi bir para ödemesi yapmış olma şartı aranmayan ödemeler hakkındaki diğer detaylar merak ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak olan ödemeler, 6 bin TL'den başlıyor.

SGK'da geriye dönük ödeme var mı?

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan 7326 sayılı Yapılandırma Yasası, babanız gibi Bağ-Kur kapsamında çalışması olup da kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma hakkı vermiyor.

SGK prim geri ödeme nasıl hesaplanır?

Sadece sigortalının kendisi adına emeklilik için ödenen primler iade edilir. Çalışırken SGK'ya brüt ücretin yüzde 34.5'i oranında prim yatırılır. Bununla birlikte emeklilik için sigortalı adına yatırılan prim tutarı 4/a'lılarda yüzde 14, 4/b'lilerde ise yüzde 20 oranındadır.

SSK prim Paramı nasıl alırım?

Sosyal Güvenlik Kurumunda biriken paranın alınabilmesi için kişilerin dilekçe ile kuruma başvuru yapması gerekir. SSK biriken para iadesi kişinin banka hesabına yatırılır. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile birikmiş para iadeleri kontrol edilir ve süreç takibi yapılır.