TSK gönüllü askerlik başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. TSK gönüllü askerlik başvurusu nasıl yapılır?
  2. Sözleşmeli askerlik başvurusu nasıl yapılır?
  3. Gönüllü asker olunur mu?
  4. Asker olmak için nereye başvurulur?
  5. Gönüllü askere ne denir?
  6. Gönüllü askerlik kaç yaşında?

TSK gönüllü askerlik başvurusu nasıl yapılır?

Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak Başvuru Programı Kullanma Talimatında belirtilen esaslar dâhilinde online olarak gerçekleştirecekler.

Sözleşmeli askerlik başvurusu nasıl yapılır?

Başvuruda bulunacak vatandaşlar, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresine giderek, ''Personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları'' kısmından başvurularını yapabilecek.

Gönüllü asker olunur mu?

Aksine gönüllü askerlik hizmeti bulunmamaktadır. Yani anayasamız ve askeri hukukumuz henüz böyle bir sistem kurmamıştır. Halkın bakış açısından, askerlik hizmetini yerine getirmek için gönüllü olan bir kişinin dilekçesini kabul etmek tamamen sembolik bir olay olarak bilinir.

Asker olmak için nereye başvurulur?

Adaylar başvurularını Kılavuzda belirtilen tarihe kadar, Milli Savunma Bakanlığının www.personeltemin.msb.gov.tr www.msb.gov.tr internet adresindeki başvuru formunu doldurarak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır.

Gönüllü askere ne denir?

Bu gönüllülerin âmirine "gönüllü ağası" denirdi. Bunun altında kethüdâ, kâtip, alemdar, çavuş gibi gönüllü zâbitleri vardı. Bu gönüllüler Kapıkulu Ocağı gibi cemaat ve bölük tarzında teşkilâtlandırılmış olup sağ gönüllüler (gönüllüyân-ı yemîn) ve sol gönüllüler (gönüllüyân-ı yesâr) diye iki kısma ayrılırdı.

Gönüllü askerlik kaç yaşında?

Başvuru süresi içerisinde askerlik hizmetini yapmakta olanlar için; Başvuru yapılan yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olmak, Başvuru süresi içerisinde askerlik hizmetini tamamlamış olanlar için; Başvuru yapılan yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olmak.