Kurum içi ve kurumlar arası yatay geçiş nedir?

İçindekiler:

  1. Kurum içi ve kurumlar arası yatay geçiş nedir?
  2. Kurum içi yatay geçiş şartları nedir?
  3. Kurum içi geçiş nasıl oluyor?
  4. Kurum içi yatay geçişler ne zaman yapılır?
  5. Kurumlar arası yatay geçiş nedir nasıl yapılır?
  6. Iç yatay geçiş nasıl yapılır?
  7. Üniversite kurum içi geçiş nedir?

Kurum içi ve kurumlar arası yatay geçiş nedir?

Yatay Geçiş üniversiteler arasında yapıldığı gibi, üniversite içinde de yapılabilir. Öğrencinin okuduğu bölümü değiştirerek farklı bir bölümde okuması ya da öğrencinin okuduğu üniversiteyi değiştirerek farklı bir üniversitede eğitimine devam etmesidir.

Kurum içi yatay geçiş şartları nedir?

(4) Kurum içi yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 veya 4 üzerinden en az 2.00 olması şarttır. Öğrencinin gerekli not ortalamasını sağlaması kaydıyla başarısız ders bulunması yatay geçişe engel değildir.

Kurum içi geçiş nasıl oluyor?

Kurumlar arası geçiş herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olan memurun, başka bir kamu kurumuna geçiş yapma işlemine denir. Kurumlar Arası Geçiş Nasıl Yapılır? Kurumlar arası geçiş, atanacağı kuruma dilekçe ile başvurması sonrasında çalıştığı kurumun muvafakat vermesi ile gerçekleşir.

Kurum içi yatay geçişler ne zaman yapılır?

Yatay Geçiş - Kurum İçi Yatay Geçiş a) Ön lisans diploma programlarında ikinci yarıyıl ve üçüncü yarıyıl başlarında, lisans diploma programlarında ikinci sınıf ve üçüncü sınıf başlarında yatay geçiş başvurusu yapılabilir.

Kurumlar arası yatay geçiş nedir nasıl yapılır?

Kurumlar arası yatay geçiş öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin bir programından, başka bir üniversitede aynı düzeydeki eşdeğer bir diploma programına geçiş yapması anlamına gelir (ODTÜ Sosyoloji bölümünden, Boğaziçi Sosyoloji bölümüne geçiş).

Iç yatay geçiş nasıl yapılır?

Yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler en erken birinci akademik yarıyıllarının sonunda ve en geç altıncı akademik yarıyılları öncesinde Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü'nün Yatay Geçiş Öğrencileri sayfası üzerinden online olarak başvurur.

Üniversite kurum içi geçiş nedir?

Kurum içi yatay geçiş, öğrencinin okuduğu bölümden bir diğerine geçerek bölüm değiştirmesi demektir. ... İç yatay geçiş başvuruları Akademik Takvim'de belirtilen tarihler arasında yapılır. Başvurular Transfer Komitesi tarafından incelenip karar verilir.