Kağıttan yapılan şekillere ne denir?

İçindekiler:

  1. Kağıttan yapılan şekillere ne denir?
  2. Origami kağıdı ne ise yarar?
  3. Kâğıt sanatı nedir?
  4. Quilling Çalışması Nedir?

Kağıttan yapılan şekillere ne denir?

Origami, Japonca "ori" (katlamak) ve "gami" (kâğıt) sözcüklerinin birleşiminden meydana gelmiş olup kâğıt katlama sanatına verilen addır. İsmi Japonca olsa da Çin kaynaklı bir sanat olduğunu iddia eden kaynaklar da vardır.

Origami kağıdı ne ise yarar?

Japonca'da oru (katlama) ve kami (kağıt) kelimelerinin birleşiminden ortaya çıkan bu teknik; yalnızca kağıt kullanarak, makas ve yapıştırıcıya başvurmadan yapılan bir kağıt katlama sanatıdır. Özellikle çocuklarda yaratıcı düşünceyi ve el becerisini geliştirmek için birebirdir.

Kâğıt sanatı nedir?

Quilling, ülkemizde kağıt telkari ya da kağıt kıvırma sanatı olarak bilinmektedir. Renkli kağıtların, ucu çatallı özel bir aparatla kıvrılması ve çeşitli şekiller verilmesiyle oluşur. ... Ciddi sabır, emek ve el becerisi gerektiren quilling, bir hobiden öte bir sanat dalıdır demek doğru olacaktır.

Quilling Çalışması Nedir?

Ülkemizde son birkaç yıldır tanınmaya başlayan "Quilling", "Kağıt Kıvırma Sanatı" olarak adlandırılır. "Kağıt telkari" de denir. Rengarenk, düz ve uzun kesilmiş şeritlerin bir alet yardımıyla sarılarak şekil verilmesidir. Yapımı oldukça kolaydır.