Onkoloji Hastanesi neye bakar?

İçindekiler:

  1. Onkoloji Hastanesi neye bakar?
  2. Kanser doktoruna ne denir?
  3. Onkoloji tedavisi nasıl yapılır?
  4. Onkolojik hastalıklar nelerdir?
  5. Kemoterapi metastazı yok eder mi?
  6. Kanserin kemiğe sıçraması nedir?
  7. Kemik metastazı hangi kan tahlili?

Onkoloji Hastanesi neye bakar?

Cerrahi onkoloji, kanser teşhisi, aşamaları ve tedavisi için cerrahiyi kullanmaya odaklanan bir kanser bakım alanıdır. Cerrahi onkologlar ayrıca ağrıyı kontrol etmeye, hastanın konfor seviyesini arttırmaya ve kansere bağlı semptomları ve yan etkileri yönetmeye yardımcı olmak için palyatif ameliyatlar yapabilirler.

Kanser doktoruna ne denir?

Kemoterapi ile ilgilenen bilim dalına “Medikal Onkoloji” veya “Tıbbi Onkoloji”, bu alanda çalışan doktora “Medikal Onkolog (Tıbbi Onkolog)” denir. Medikal onkoloji ayrı bir uzmanlık dalıdır; medikal onkolog tümör tedavisi konusunda uzmanlaşmış bir iç hastalıkları uzmanıdır.

Onkoloji tedavisi nasıl yapılır?

Kanserde yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemleri cerrahi, radyoterapi ve kemoterapidir. Daha az sıklıkla hormon tedavileri, biyolojik tedavi yöntemleri ve hedefe yönelik tedaviler kullanılır. Bu tedavi yöntemleri tek başına veya birlikte uygulanmaktadır.

Onkolojik hastalıklar nelerdir?

Lösemi, kemik kanseri, deri kanseri, karaciğer kanseri, böbrek kanseri, baş ve boyun kanserleri, bağırsak kanseri, lenf bezi kanseri yani lenfoma, meme kanseri, mide kanseri, multipl myelom, pankreas kanseri, testis kanseri, prostat kanseri, tiroid kanseri, rahim ağzı kanseri, safra yolu kanseri, rahim kanseri ve safra ...

Kemoterapi metastazı yok eder mi?

Kemoterapi gerekli olduğu durumlarda uygulanmazsa kanser ilerleyerek metastaz yapabiliyor. Yan etkileri zamanında ve doğru yöntemlerle müdahale ederek iyileştirdiğimiz sürece, kemoterapinin vücuda zarar vermesini engelleyebiliriz.

Kanserin kemiğe sıçraması nedir?

Metastaz, kanserin başladığı primer tümörden kanser hücrelerinin ayrılmasıyla gerçekleşebilir. Bu hücreler daha sonra dolaşım sistemine ya da lenf sistemine girerek kemik iliğine gidebilir. Kanser hücreleri kemikte uzun süre gizli ve durağan kalabilirler. Bu, tedaviden kaçabilecekleri anlamına gelebilir.

Kemik metastazı hangi kan tahlili?

Kemik sintigrafisi ve serum alkalen fosfataz (ALP) düzeyi malignitelerde kemik metastazının deteksiyonu için kullanılır. Bu retrospektif çalışmadaki amacımız, kanser hastalarında kemik sintigrafisi ve serum ALP düzeyleri arasındaki ilişkiyi araştırmaktır.