Orkidenin hangi rengi makbul?

İçindekiler:

  1. Orkidenin hangi rengi makbul?
  2. Orkidenin yaprak çıkarması için ne yapmalı?
  3. Orkide Keiki nasıl oluşur?
  4. Orkideye vitaminli su nasıl yapılır?
  5. Orkide çiçeği kaç günde bir sulanır?

Orkidenin hangi rengi makbul?

En çok tercih edilen orkide rengi arasında şüphesiz ki beyaz geliyor. Her zaman gönül rahatlığı ile tercih ettiğimiz beyaz orkide ise zerafetin, masumiyetin ve saf sevginin temsilcisi olarak görülüyor. Özellikle erkeklerin hayatlarındaki özel kadınlar için seçebileceği en zarif hediyelerden birisi konumunda.

Orkidenin yaprak çıkarması için ne yapmalı?

Orkideler sadece yaprakları ile değil kökleri ile de fotosentez yaparlar. Dolayısıyla yaprakları dökülse de orkideler kökleri sağlıklıysa fotosenteze devam edebilir ve yeterince iyi durumdaysa yeni yaprak çıkarabilir. Yapraksız orkidenin yeni yaprak çıkarması için ışığı, besinleri, suyu kökleriyle alması gerekir.

Orkide Keiki nasıl oluşur?

Orkidelerde keiki, doğal ortamlarında belirli hormonların çiçek dalındaki bir gözde birikmesi sonucu oluşur. Keiki macunu kullanarak da yapay olarak orkidenin keiki vermesi teşvik edilebilir. Keiki macunu büyüme hormonu içerir ve direkt olarak bitkinin çiçek sapındaki gözlere sürülür.

Orkideye vitaminli su nasıl yapılır?

Ben altı adet cam şişw kızılay maden suyunu bir sürahinin içine koyup üzerine de 3 su bardağı su ekliyorum. Maden suyunu biraz seyreltmiş oluyorum. Yani bir adet orkide için yarım şişe maden suyu + 1/2 çay bardağı içme suyu koymuş oluyorum. Sonra yarım saat kadar sürahiyi bir kenarda bekletiyorum.

Orkide çiçeği kaç günde bir sulanır?

Sıkça yapılan bir hatanın aksine orkideleri her gün sulamak pek sağlıklı bir yaklaşım değil. Orkide çiçeklerinin kökü nemli olmayı sevmez bu nedenle haftada 2-3 kez sulama yapmak yeterli olabilir. Bunun dışında ise haftada 1 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz.