Dermoid kist hızlı büyür mü?

İçindekiler:

  1. Dermoid kist hızlı büyür mü?
  2. Dermoid kist gebeliği engeller mi?
  3. Kistle hamile kalınır mı?
  4. Dermoid kist kaybolur mu?
  5. Dermoid kist ilaçla tedavi olur mu?
  6. Dermoid kist tekrar eder mi?

Dermoid kist hızlı büyür mü?

Dermoid kist boyutları genellikle 2 cm, 3 cm veya 30 cm'ye kadar uzanabilir. Saç, sıvı, diş gibi yapıya sahip, cilt üzerinde veya deride bulunabilen deri bezleri gibi yapılara benzerler. Dermoid kistler çok yavaş büyür ve genellikle yüzde, kafatasının içinde, belde ve yumurtalıklarda sıklıkla görülürler.

Dermoid kist gebeliği engeller mi?

Sıklıkla merak edilen konulardan biri de dermoid kist mevcudiyetinin hamile kalmaya engel olup olmadığıdır. Bu kistler çoğu zaman gebe kalmayı önlemezler.

Kistle hamile kalınır mı?

Genel olarak yumurtalık kisti kadınlar için olumsuz bir durum teşkil etmezler. Bu durum anne adayları için de geçerlidir. Kistler kronik haldeyken, anne adayında hali hazırda bir kist varken hamile kalmak olağandır. Fakat nadiren görülebilen çikolata kistleri, hamileliğe engel teşkil edebilecek özelliklere sahiptir.

Dermoid kist kaybolur mu?

Kistler çoğunlukla fonksiyonel ve zararsızdırlar; üreme döneminde yapılıp, cerrahi gerekmeksizin kendiliğinden kaybolurlar. Bazen de iyi huylu olup, sebat ederler (çikolata kisti, dermoid kist), nadiren de kötü huylu (kanser) olabilirler.

Dermoid kist ilaçla tedavi olur mu?

Fakat takibi risk teşkil eden dermoid kistlerin tek bir tedavi yöntemi vardır. Bu yöntem de kistin cerrahi olarak çıkarılmasıdır. Bu kistlerin ilaçla ya da bitkisel yöntemlerle tedavi edilmeleri ya da kendi kendine kaybolmaları mümkün değildir.

Dermoid kist tekrar eder mi?

Dermoid kistlerin başarılı bir ameliyat sonrası tekrarlama oranı düşük olmakla birlikte imkansız değildir. Özellikle ameliyat sırasında kist yırtıldıysa yada kist kapsülünden bir bölüm yumurtalıkta kaldıysa tekrarlama oranı artar. Ayrıca ameliyattan sonra diğer yumurtalıkta da dermoid kist tekrarlayabilir.