Toksoplazma IgM negatif ne demek?

İçindekiler:

  1. Toksoplazma IgM negatif ne demek?
  2. Anti CMV IgM ne demek?
  3. CMV enfeksiyonu nasıl geçer?
  4. CMV testi nasıl yapılır?
  5. CMV IGM sınırda ne demek?
  6. CMV DNA pozitif ne demek?

Toksoplazma IgM negatif ne demek?

Toxoplasma IgM (-) ,IgG (+) ise hastada aktif bir enfeksiyon yoktur daha önceden bu enfeksiyonu geçirmiştir. . Toxoplasma IgM (+) ,IgG (-)ise hastada aktif enfeksiyon vardır ve anne mutlaka tedavi edilmelidir ve IgM değerleri takibe alınmalıdır.

Anti CMV IgM ne demek?

Anti cmv igg sitomegalovirüs adı verilen bir virüs nedeniyle enfekte olan bireylerin belirlenmesinde kullanılan bir testtir. Herpes grubundan olan bu virüsün tespit edilmesi çok büyük bir önem taşıyor.

CMV enfeksiyonu nasıl geçer?

CMV insanlara ortak havanın solunmasıyla diğer insanlardan bulaşabileceği gibi tükürük, idrar, dışkı, anne sütü, vajinal salgı, sperma-meni gibi vücut salgılarına temasla da bulaşabilmektedir. Diğer bulaşma yolları kan naklidir.

CMV testi nasıl yapılır?

CMV antikor testi için kolunuzun bir damarından kan numunesi alınır. CMV virüsünün kendisini belirlemek için kan, idrar, balgam, amniyon sıvısı, beyin-omurilik sıvısı, onikiparmak bağırsağı (duodenum) sıvısı veya başka bir vücut dokusundan numune alınabilir.

CMV IGM sınırda ne demek?

Anti CMV İGG Normal Değerleri Test sonucunun 4 AU/ml ve daha düşük olması negatif anlamına gelir. 4 AU/ml ila 5 AU/ml arasın sonuç sınırda kabul edilir. Sonucun 5 AU/ml ve üzerinde olması ise pozitiftir. Yani kişinin daha önce bu enfeksiyonu geçirdiğini gösterir.

CMV DNA pozitif ne demek?

CMV DNA testi pozitifse CMV enfeksiyonu mevcut demektir. Yüksek viral DNA düzeyleri aktif bir enfeksiyona işaret edebilmektedir. Düşük düzeyler bir CMV enfeksiyonunu göstermesine rağmen belirti veren bir hastalığı belirtmeyebilir.