Ev yapımı milföy hamuru nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ev yapımı milföy hamuru nasıl yapılır?
  2. Milföyün içinde ne var?
  3. Yaprak hamuru nasıl yapılır?
  4. Milföy paketi kaç tane var?
  5. Yaprak hamur nedir?

Ev yapımı milföy hamuru nasıl yapılır?

Yaklaşık 10 yapraklık milföy hamuru için; 350 gram tereyağına, 1/2 su bardağı soğuk suya ve 500 gram kadar una ihtiyacınız olacak. Unu bir tezgahın üzerine alın. İçerisine tuz ilave edin. Su ya da sodayı azar azar ilave ederek hamuru yoğurmadan güzelce toparlayın.

Milföyün içinde ne var?

Milföy, hamur, tereyağı veya diğer katı yağlardan (beurrage) oluşan lamine hamurdan yapılmış hafif bir hamur işidir. Tereyağ kat kat hamurun içine konur, pişirme işleminden önce tekrar tekrar katlanıp yuvarlanan bir kat yapar.

Yaprak hamuru nasıl yapılır?

Yaprak Hamuru Tarifi: Hamur tahtasına konan unun ortası açılır. 2 yumurta sarısı ve tuz konur, iki bardak kadar ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Özleştirerek yoğrulur, yaş bez altında on dakika kadar dinlendirilip merdane ile 2 cm. inceliğinde daire şeklinde açılır.

Milföy paketi kaç tane var?

diye soracak olursanız da 20 adet şeklinde bilgi verebiliriz. Güvenli pakette satılması nedeniyle uzun süreler muhafaza edilebilir bir üründür.

Yaprak hamur nedir?

Milföy, yağ, limon, sirke, tuz ve un ile hazırlanan, kulak memesi kıvamı yumuşaklığında bir hamur türü. Piştiğinde kat kat açılması ve çıtır çıtır olmasının nedeni içindeki yağ miktarının fazlalığı ve birkaç kez tekrar edilen açılma işlemi.