Rusya vizesiz gidilir mi?

İçindekiler:

  1. Rusya vizesiz gidilir mi?
  2. Rusya Gri pasaporta vize istiyor mu?
  3. Rusya vize ne zaman kalkacak 2021?
  4. Ruslar vizesiz ne kadar kalabilir 2021?
  5. Rusya Türk vatandaşlarını kabul ediyor mu?

Rusya vizesiz gidilir mi?

Rusya'ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri vize almak zorundadır. Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri 30 gün süreyle, Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri ise 90 gün süreyle Rusya ziyaretleri için vizeden muaftır.

Rusya Gri pasaporta vize istiyor mu?

Yeni karar göre tarihinden itibaren Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Rusya vizesi almaları gerekmemektedir. Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının da 90 günü geçmemek koşuluyla Rusya seyahatlerinde vize almalarına gerek yoktur.

Rusya vize ne zaman kalkacak 2021?

Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan karışlıklı olarak iki ülke arasında 30 günü geçmeyen seyahatler için vize muafiyetini öngören anlaşma; 1 Ocak 2021'dan itibaren geçerli olmak suretiyle Rusya tarafından sona erdirilip Rusya Umuma Mahsus, Hizmet ve Hususi pasaport hamili Türk vatandaşlarına ...

Ruslar vizesiz ne kadar kalabilir 2021?

Umuma Mahsus Pasaport hamili Rusya Federasyonu (RF) vatandaşları 60 gün süreyle vizeden muaftır. Hizmet Pasaportu hamili RF vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik pasaport hamili RF vatandaşları için de 90 gün vize muafiyeti bulunmaktadır.

Rusya Türk vatandaşlarını kabul ediyor mu?

Turistik, özel ile çalışma ve eğitim dahil olmak üzere ticari ve diğer amaçlarla gelen, geçerli umuma mahsus pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Rusya Federasyonu mevzuatı uyarınca verilen vizeler ile Rusya Federasyonu topraklarına girebileceklerdir.