Gebelikte ayak ağrılarına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Gebelikte ayak ağrılarına ne iyi gelir?
  2. Hamile bir kadının ayakları neden Agrır?
  3. Hamilelikte çatı ağrısı nedir?
  4. Hamilelikte vücut ağrısı olur mu?

Gebelikte ayak ağrılarına ne iyi gelir?

Hamilelik esnasında yaşanan bacak ağrıları için egzersiz yapmak yararlı olacaktır. Bunun için genelde annenin hafif kendini yormayacak tipte yürüyüşleri rahatlatıcıdır. Ayakları esnetmek kasları açacağından ağrıların yaşanmasında etkisini azaltır.

Hamile bir kadının ayakları neden Agrır?

Hamilelikte kalsiyum ve magnezyum eksikliği bacak ağrılarının başlıca sebebidir. Hamilelikte bacak ağrısının bir başka sebebi ise varis problemidir. Alınan fazla kilolar da bacaklara yükü fazlalaştıracağından ağrılara neden olur. Hamilelik boyunca hormon seviyeleri her zaman yüksektir.

Hamilelikte çatı ağrısı nedir?

Hamilelikte çatı ağrısı(pubis ağrısı), gebelikte pelvis kemiklerinin eklem yerlerindeki oynamalardan kaynaklanır. Normalde pelvis eklemleri hareketsizdir. Gebelik hormonlarının etkisi altında eklem kıkırdağı yumuşar ve pelvis kemikleri eklem yerlerinden oynamaya ve ayrılmaya başlar.

Hamilelikte vücut ağrısı olur mu?

Gebelik fizyolojik bir olaydır ve bu fizyolojik olaya anne vücudundaki fizyolojik değişimler eşlik eder. Bunlardan biri de kas-iskelet sisteminde meydana gelen değişimlerdir. Eğer gebe kadının yaşamının daha önceki döneminde kas-iskelet kaynaklı ağrıları varsa bu durum gebelikle daha da şiddetlenebilir.