Kurutma incir nasıl kurutulur?

İçindekiler:

  1. Kurutma incir nasıl kurutulur?
  2. Kuru incir buzlukta nasıl saklanır?
  3. İncir kuruturken nelere dikkat etmeliyiz?
  4. İncir dalında neden Kurtlanır?
  5. İncir derin dondurucuda saklanır mı?
  6. İncir basması nasıl yapılır?
  7. İncir kurusu fırında nasıl yapılır?

Kurutma incir nasıl kurutulur?

İncirlerin üzerini ince bir tülbentle ya da tülle örtün. İncirleri dizdiğiniz tepsiyi güneş gören bir yere koyun. 2-3 saatte bir kontrol ederek kurutun. Bu şekilde incirlerin yaklaşık 3-5 gün içinde tamamen kuruması sağlanabilir. İki tarafında güzelce kuruması için arada incirleri ters düz etmeyi unutmayın.

Kuru incir buzlukta nasıl saklanır?

Ama uzun süre saklamayı düşünüyorsanız derin dondurucuda saklamak en doğru yöntemlerden biridir. Bir yıl civarında bozulma olmadan Ufresh kuru incirinizi tüketebilirsiniz. Ufresh kuru incirlerinizi hava almayacak bir kap veya poşet içerisinde Uğur derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

İncir kuruturken nelere dikkat etmeliyiz?

Güneş altında kurutacağınız incirlerin üzerine de ince bir tül sermenizi öneriyoruz. Sıcak havalarda inciri sinek ve tozdan korumak için mutlaka üzerine ince tül örtmeniz gerekir. Böylece daha hijyenik koşullarda incir kurutabilirsiniz. İncirlerin güneş gören bir konumda beklemesi gerekir.

İncir dalında neden Kurtlanır?

İncir çok fazla su isteyen bir meyve ağacı değildir. Havaların mevsim normallerinin üstünde soğuk olması kurtlanmayı tetikleyebilir. ... Bazı yıllarda nemin mevsim normallerinden fazla olması kuru incir kurtlanma sorunun en büyük tetikleyicisidir.

İncir derin dondurucuda saklanır mı?

Eğer inciri 10-15 gün içerisinde tüketeceğinizi düşünüyorsanız buzdolabında veya derin dondurucuda saklamanıza gerek yok. Güneş görmeyen bir yerde saklayabilir ve tüketebilirsiniz. Ama uzun süre saklamayı düşünüyorsanız derin dondurucuda saklamak en doğru yöntemlerden biridir.

İncir basması nasıl yapılır?

İncir Kurusu Tarifi Nasıl Yapılır? İncirleri yıkayıp elimizle üzerlerine basarak yassılaştırın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye dizip güneş gören bir yerde 5 gün kadar arada ters-düz yaparak kurutun. 5 günün sonunda un ile incirleri ovalayıp buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.

İncir kurusu fırında nasıl yapılır?

İncirleri fırında kurutmak için, meyveleri fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizin. Fırını 45 dereceye ayarladıktan sonra tepsiyi fırına yerleştirin. 12 saat boyunca kontrollü bir şekilde incirleri pişirin. Ortalama 12 saat sonunda incirler kurumuş olacaktır.