Akıllı telefon ne amaçla kullanılır?

İçindekiler:

  1. Akıllı telefon ne amaçla kullanılır?
  2. Cep telefonunu en çok kullanma nedeni nedir?
  3. Cep telefonu hayatımızı nasıl etkiliyor?
  4. Cep telefonu kullanırken nelere dikkat edilmeli?
  5. Akıllı telefon insanlar arasındaki iletişimi nasıl sağlar?
  6. Telefonun teknolojik özellikleri nelerdir?
  7. Akıllı telefonlar zararlı mı?
  8. Cocuklar telefon kullanirken nelere dikkat etmeli?
  9. Telefon ile aramızda ne kadar mesafe olmalı?

Akıllı telefon ne amaçla kullanılır?

Akıllı telefon sahiplerinin günde 11 dakikasını e-postaya, yaklaşık 10'ar dakika mesajlaşmaya ve TV/film izlemeye ayırıyor. Kalan 9 dakikasını kitap okumaya, 3.5 dakikasını fotoğraf çekmeye harcıyor. Akıllı telefonların kullanım amacı/şekli sorgulandığı ise araması yapmak, fotoğraf çekme eylemine yenik düşüyor.

Cep telefonunu en çok kullanma nedeni nedir?

Bununla birlikte yüzde 27'si, yüzde 11'i ve yüzde 7'si ise sırasıyla cep telefonu kullanma amacını mesajlaşma, fotoğraf çekmek ve video çekmek şeklinde belirtti. Ayrıca araştırmaya katılanların yüzde 7'si müzik dinlenme ve yüzde 5'i ses kaydetmeyi cep telefonu kullanma amacı olarak gösterdi.

Cep telefonu hayatımızı nasıl etkiliyor?

Akıllı telefonların getirdiği kolaylıkların yanında götürdükleri de hayatımızı çok ciddi etkiliyor. Günde 14 saat akıllı telefon kullanan insanların obeziteye yakalanma olasılığı 4 kat daha fazla. Telefon kullanımını 1.5 saat ile sınırlayanlar ise çok daha fit, kalp ve akciğer sağlıkları daha iyi.

Cep telefonu kullanırken nelere dikkat edilmeli?

1- Cep telefonunuzu kullanırken başınızı eğmek yerine telefonunuzu kaldırın. 2- Ekranı okurken telefonunuzu çene hizası veya biraz altına gelecek şekilde konumlandırın. -Telefonunuzu kucağınızda veya göğüs yüksekliğinin altında tutmaktan kaçının.

Akıllı telefon insanlar arasındaki iletişimi nasıl sağlar?

Aslında cep telefonu iletişimi de sabit telefon gibi bakır tel ağını kullanır. Cep telefonları baz istasyonları ile radyo frekanslarını kullanarak iletişime geçer. Baz istasyonu ise bakır kablolar ile operatörün altyapısına bağlıdır. Radyo frekansları yayımı yaparak hücresel bir yapı oluşturur.

Telefonun teknolojik özellikleri nelerdir?

Siz de yeni bir telefon alırken kararsız kalanlardan iseniz telefonunuzda bulunması gereken özellikler konusunda hazırlamış olduğumuz tavsiyelerimiz işinize yarayabilir.
  • Kameraya Hızlı Erişim. ...
  • Bildirimlere Hızlı Erişim. ...
  • Toza ve Suya Karşı Dayanıklılık. ...
  • Mobil Ödeme Desteği. ...
  • Stereo Hoparlör. ...
  • Güçlü Bir Batarya.
Daha fazla öğe...

Akıllı telefonlar zararlı mı?

Mesajlara hızlı bir şekilde cevap vermek, eklemlerinizdeki ağrı ve yanmalara neden olabilir. Ayrıca sırt, boyun ve omuz ağrısı, cep telefonunun kullanımının artmasıyla yaygınlaşmıştır. Uzun süreli cep telefonu kullanımı boynunuzu ve vücudunuzu tuhaf bir duruşa sokmanıza neden olur. Bu da sırt ağrısına yol açabilir.

Cocuklar telefon kullanirken nelere dikkat etmeli?

Cep telefonları bebek odalarında, yatak odalarında ya da çocukların yakınlarında bulundurulmamalıdır. Uyurken cep telefonları kapatılmalı; kapatılması mümkün değilse başucundan en az 1 m uzağa konulmalıdır. Konuşmaktan ziyade kısa mesajlar tercih edilmelidir.

Telefon ile aramızda ne kadar mesafe olmalı?

Cep telefonu ve modem kullanımına yönelik yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Süleyman Demirel Üniversitesi yapılan araştarmaya göre cep telefonunun en az 10 santimetre, modemin ise 25 santimetre uzakta tutulması gerekiyor.