Yeni doğan bebeğin göbeği düştükten sonra ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan bebeğin göbeği düştükten sonra ne yapılmalı?
  2. Bebegin Gobegi Dustugunde ne yapilmali?
  3. Kordon bağlanmazsa ne olur?
  4. Yeni doğan bebeğin göbeğine tentürdiyot sürülür mü?

Yeni doğan bebeğin göbeği düştükten sonra ne yapılmalı?

Göbek bağı iyileşme sürecinde banyo süngerleri pratik olabilir. Düştükten sonra bebeğinizi bir bebek küvetinde yıkayabilirsiniz. Göbek bağı kendi kendine düşmelidir, siz koparmak için müdahale etmeyin.

Bebegin Gobegi Dustugunde ne yapilmali?

Göbek bağı düştükten sonra bu bölge kuruyarak kendi kendine şekillenecektir. – Bebeğinizi sıkı sıkıya naylon kumaşlar giydirmeden bölgenin hava almasını sağlayabilirsiniz bu da iyileşmesinde önemli rol oynamaktadır. Daha cok pamuklu kıyafetler seçerek bebeğinizin göbek bağının ve cildinin nefes almasını sağlamalısınız.

Kordon bağlanmazsa ne olur?

Kordonun geç bağlanması ile yenidoğanın sahip olduğu kan miktarı, zamanında doğan bebekler için %30, prematüre yani erken doğan bebekler için neredeyse %50 artar. Bunun sonucunda da yenidoğanın kan nakli ihtiyacı azalır, nekrotizan enterokolit denen bağırsak hastalığı olma ihtimali düşer.

Yeni doğan bebeğin göbeğine tentürdiyot sürülür mü?

Enfeksiyondan korumak adına göbek bağına herhangi bir losyon ya da bitkisel ürünler sürülmemeli. Saç kurutma makinesi ile kuruması için müdahale edilmemeli. Bebek bezi özellikle ıslak kısımları göbek bağına değmemeli ve mümkünse sık aralıklarla değiştirilmelidir.