Tefriciye nasil Bagislanir?

İçindekiler:

  1. Tefriciye nasil Bagislanir?
  2. Salatı tefriciye ne demek?
  3. 4444 salatı tefriciye duası nasil baslanir?
  4. Salatı münciye fazileti nedir?

Tefriciye nasil Bagislanir?

Salat-ı Tefriciye duasının Türkçe okunuşu şu şekildedir: “Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve ...

Salatı tefriciye ne demek?

Salat-ı tefriciye duasının anlamı nedir? “Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed'e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir.

4444 salatı tefriciye duası nasil baslanir?

Salat-ı Tefriciye duasına başlarken 21 kez "Estağfirullah el-Azim ve etubu ileyh" diyerek istiğfar edilir. Arkasından besmele getirilir. Arkasından hasıl olması dilenen murat Türkçe bir biçimde dile getirilir ve niyet edilir. Tekrar besmele çekilir ve 4444 kez Salat-ı Tefriciye duası okunur.

Salatı münciye fazileti nedir?

Salat-ı Münciye (Salaten Tüncina) duası da Peygamber Efendimize, salat-u selam getirerek, Allah'tan niyazda bulunma duasıdır. Salat-ı Münciye okumanın büyük sevabı vardır. Bu duaya devam edenin belalardan, kötülüklerden korunacağı, hacetinin kolay karşılanacağı, rızkının bol ve bereketli olacağı vaad edilir.