Sözleşmeli subay nasıl muvazzaf olur?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli subay nasıl muvazzaf olur?
  2. Askerler kimlerle evlenemez?
  3. Subaylık sözleşmesi kaç yıl?
  4. Sutasak askeri okul mu?

Sözleşmeli subay nasıl muvazzaf olur?

Madde 11 – Sözleşmeli astsubaylardan yönetmelikte belirtilen şartları taşıyanlar, talepleri halinde muvazzaf astsubaylığa geçirilebilirler. Muvazzaf astsubaylığa geçiş için, Türk Silâhlı Kuvvetlerindeki dördüncü fiilî hizmet yılı başından itibaren onikinci fiilî hizmet yılının bitimine kadar başvuru yapılabilir.

Askerler kimlerle evlenemez?

Asker artık borçlanamaz, siyasete karışamaz, herkesle evlenemez. ... TSK Disiplin Kanunu'na göre, aşırı derecede borçlanma ve borçlarını ödeyememe, ahlaki zayıflık, ideolojik veya siyasi amaçlı faaliyetlere karışmak, iffetsiz kimseyle evlenmek veya yaşamak, gayri tabii mukarenette bulunmak, TSK'dan ayırma sebebi sayılacak.

Subaylık sözleşmesi kaç yıl?

Sözleşme süreleri, 3 yıldan az 9 yıldan da fazla olmamak kaydı ile hizmet gerekleri ve yetiştirme maliyetlerine bağlı olarak kuvvet, sınıf ve branşlarına göre yönetmelikte belirtilecek. Sözleşmeli subay ve astsubayların rütbe bekleme süreleri hakkında, muvazzaf subay ve astsubaylar için belirlenen süreler uygulanacak.

Sutasak askeri okul mu?

Yüksekokul ve fakülte mezunları kısa adı ASTTASAK olan “Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na Astsubaylık Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma” kursiyeri olarak, dört yıllık fakülte mezunları da sınavla Harp Okulu bünyesindeki kısa adı SUTASAK olan “Subaylık Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma ...