Dilde oluşan beyazlık nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Dilde oluşan beyazlık nasıl geçer?
  2. Dildeki beyaz lekeler neden olur?
  3. Bebeklerde dil beyazlığı neden olur?
  4. Bebeklerde dil beyazlığı nasıl geçer?

Dilde oluşan beyazlık nasıl geçer?

Ağız ılık su ile yıkanır. Dişler de doğru bir şekilde fırçalanır. Oral pamukçuk ile iltihaplı beyaz dilin engellenmesi için probiyotik içeren gıdalar da tüketilmelidir. Ayrıca dilin renginin beyazlaması durumunda ağız temizliğine de dikkat edilmelidir.

Dildeki beyaz lekeler neden olur?

Ağız bakımının düzgünce yapılmadığı durumlarda, dil üzerindeki papilla adı verilen çıkıntılarda şişkinlik ve iltihaplanma ortaya çıkar. Ağız içerisindeki ölü hücreler, yemek artıkları ve mikroorganizmalar bu papillalar içerisinde birikerek beyaz bir görüntü oluşturur.

Bebeklerde dil beyazlığı neden olur?

Bebeklerde damak ve dil üzerinde ve yanaklarda pamuğa benzeyen lezyonlar şeklinde kendini gösteren pamukçuk hastalığı candida albicans adlı bir mantar paraziti nedeniyle oluşur. Genelde yeni doğan bebeklerde yaygın olarak rastlansa da bir yaşına kadar tüm bebeklerde görülebilir.

Bebeklerde dil beyazlığı nasıl geçer?

Pamukçuk hastalığı kendiliğinden geçmez, bu nedenle mutlaka tedavi edilmelidir. Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı karbonat koyup gazlı bezle bebeğin ağzı günde 3-4 kere temizlenmelidir. Ardından mantara karşı damlalar 7-10 gün süre ile kullanılır.