Avokado nasıl soyulup yenilir?

İçindekiler:

  1. Avokado nasıl soyulup yenilir?
  2. Sert avakado nasıl yumuşar?
  3. Yeşil avokado yenir mi?
  4. Olmamış avokado yenir mi?

Avokado nasıl soyulup yenilir?

Kesilen avokadoyu hafifçe zıt yöne doğru çevirip, ikiye ayırın. Bıçağı enlemesine olacak şekilde çekirdeğe saplayıp, çekin. Çekirdeğin altında kalan koyu renkli kısmı çıkarın. Daha sonra avokadonun kabuğunu bıçak ile soyup, servis edebilirsiniz.

Sert avakado nasıl yumuşar?

Eğer hemen tüketmek istemiyorsanız ve ona birkaç gün verecek zamanınız varsa; Avokadoyu elmayla birlikte kağıt kesenin içine koyun ve torbanın ağzını kapatın. Dış yüzeyine kürdan ile birkaç delik açın ve oda sıcaklığında bekletin. Avokado bu şekilde çürümeden birkaç gün içinde yemeye hazır olacaktır.

Yeşil avokado yenir mi?

* Fotoğrafta da gördüğünüz gibi yumurtayı andıran bir şekli olan avokadonun dışı koyu yeşil içi açık yeşildir. *Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin.

Olmamış avokado yenir mi?

Avokado meyvesi aynı zamanda olgunlaştığında kaşıkla da tüketilebilen bir meyvedir. Ancak olgunlaşmamış avokadoların kaşıkla veya herhangi bir yemeğe katılarak tüketilmesi oldukça zordur. Bu nedenlerden dolayı avokado meyvesi olgunlaştığında tüketilmelidir.