Avni Akyol güzel sanatlar lisesi yetenek sınavı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Avni Akyol güzel sanatlar lisesi yetenek sınavı nasıl yapılır?
  2. Güzel sanatlar lisesi için LGS gerekli mi?
  3. Avni Akyol güzel sanatlar lisesinde hangi bölümler var?
  4. Güzel sanatlar Lisesi yetenek sınavı ne zaman 2021?
  5. Hangi Liseler yetenek sınavı ile alıyor?

Avni Akyol güzel sanatlar lisesi yetenek sınavı nasıl yapılır?

E-okuldan başvuru yapamayan veliler EK-1 formunu doldurarak okul müdürlüğüne başvurabilirler. Sınavla ilgili iş ve işlemler kılavuzdaki takvime göre yapılacaktır. Sınavlar 1-10 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Yetenek sınavı ile ilgili süreçler e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Güzel sanatlar lisesi için LGS gerekli mi?

Güzel Sanatlar ve spor liseleri müzik, resim ya da spor dallarında yetenekli ve kariyerini de bu yönde planlamak isteyen gençlere yönelik eğitim veriyor. ... Bu liselere girişte artık merkezi sınavın yani LGS'nin bir etkisi yok. Bu liselere yetenek sınav puanı ve ortaokul başarı puanı üstünlüğüne göre öğrenci alınacak.

Avni Akyol güzel sanatlar lisesinde hangi bölümler var?

2021 Yılı Yetenek Sınavı e- Klavuz Şartnamesi gereği adayların yalnızca bir güzel sanatlar lisesi tercih hakları bulunmaktadır. Okulumuz da Görsel Sanatlar , Müzik ve Türk Sanat Müziği olmak üzere 3 alanda eğitim verilmektedir.

Güzel sanatlar Lisesi yetenek sınavı ne zaman 2021?

Yetenek sınavları 05-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Covid-19 salgını nedeniyle risk oluşturmaması için aday öğrenciler, sınav esnasında kullanacağı materyelleri kendisi temin etmelidir. Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek sınavı için temin edilmesi gereken materyeller: 35x50 ebadında duralit.

Hangi Liseler yetenek sınavı ile alıyor?

Yetenek sınavıyla güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile musiki, hafızlık, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9'uncu sınıflarına öğrenci alınıyor.