Gümüş parlatma nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Gümüş parlatma nasıl yapılır?
  2. Gümüş ve Bakır nasıl parlatılır?
  3. Kararan yüzük nasıl beyazlar?
  4. Kabartma tozuyla gümüş nasıl parlatılır?
  5. Sarı Bakır nasıl parlatılır?
  6. Tuz ve limonla gümüş nasıl parlatılır?
  7. Evde yüzük nasıl parlatılır?

Gümüş parlatma nasıl yapılır?

Sirke ve karbonat ile hazırlayacağınız deterjan, tam da gümüş nasıl parlatılır karbonat etkili midir sorunuzun yanıtı olacak. Bir tabak içine 2 ya da 3 kaşık sirke dökün ve sirkenin üzerine bir paket karbonat ekleyin. Oluşan karışımın içinde gümüş ürünü bekletin. 30 dakika içinde gümüş eşya parlamaya başlayacaktır.

Gümüş ve Bakır nasıl parlatılır?

İlk olarak nemli bir beze bir miktar sirke damlatın ve tuza batırın. Daha sonra kirler ve kararmalar kaybolana kadar güzelce ovalayın. Son olarak da durulayın.

Kararan yüzük nasıl beyazlar?

İki yemek kaşığı ve sirke iki yemek kaşığı karbonat bir miktar suda karıştırılır. Yüzüğünüzü bu karışımda yarım saat bekletin ve bol su ile durulayın. İki yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı tuz bir kâse suda karıştırılır. Kâsenin içinde kararmış yüzüğünüzü yarım saat bekletin ve ardından durulayın.

Kabartma tozuyla gümüş nasıl parlatılır?

Gümüş Nasıl Parlatılır : Kabartma tozu ve su karıştırın Bu uygulamalı yaklaşım, en sinir bozucu lekelerden bile kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Ovucu bir madde oluşturmak için kabartma tozu ile suyu birleştirin. Kararmış gümüşünüzü karışımla ovalayın ve her lekeyi ovalayın.

Sarı Bakır nasıl parlatılır?

Bakır eşyaları ilk önce nemli bir bezle ıslatın. Daha sonra bu nemli beze sirke damlatın. Bakır eşyayı sirke ile iyice ovun. Bakırın ilk gün ki gibi parladığını göreceksiniz.

Tuz ve limonla gümüş nasıl parlatılır?

Bir kasenin içerisine koyacağınız 2 yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı tuz ilavesine biraz su ekledikten sonra iyice karıştırın. Bu karışımın içerisine gümüş takılarınızı bırakın. Yarım saatlik beklemenin ardından çıkaracağınız takınızı suyun altında iyice durulayın.

Evde yüzük nasıl parlatılır?

Bir miktar suyun içine iki yemek kaşığı sirke ve iki yemek kaşığı karbonat eklenir. Gümüş yüzük, bu karışımın içine konur ve 30 dakika boyunca bu karışımın içinde bekletilir. Ardından bol su ile durulanır ve yumuşak bir bez ile kurulanır.