Genel muayene ve genel muayene tekrarı ne demek?

İçindekiler:

  1. Genel muayene ve genel muayene tekrarı ne demek?
  2. Muayene tekrarı kac gün?
  3. Muayeneden geçemeyince ne olur?
  4. Araç muayenesi ne zaman yapılır?
  5. Araç muayenesi bittiğini nasıl anlarız?

Genel muayene ve genel muayene tekrarı ne demek?

Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.” Bu haberin seslendirmesi Voiser tarafından yapılmıştır.

Muayene tekrarı kac gün?

Muayene tekrarı süresi ne zamana kadar geçerlidir? Muayenesi yapılan araçlar muayeneden geçemedikleri takdirde kendilerine 1 aylık süre tanınmaktadır. Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir.

Muayeneden geçemeyince ne olur?

Aracınızın ağır kusurlu olarak muayeneden geçememesi durumunda size bilgi verilecek ve aracın değişmesi ya da onarılması gereken parçasının düzeltilmesi ve kontrol için tekrar geri getirilmesi istenecektir. Geri getirilme süresi ise 1 ay içerisinde olacaktır.

Araç muayenesi ne zaman yapılır?

Araç Muayene Periyodları İlk üç yaş ve sonrası her üç yılda bir muayene edilmelidir. İlk bir yaş ve sonrası yılda bir muayene edilmesi gerekmektedir. (Taksi, kamyon, otobüs vb. ticari araçlar bu gruba dahildir.) İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir.

Araç muayenesi bittiğini nasıl anlarız?

Plakadan araç muayene sorgulaması e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu sorgulama için yapmanız gerekenler; Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama adresine tıklayın. Kimlik doğrulamanızı yapmadıysanız sistem sizi otomatik olarak kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecektir.