Ikindi in sünneti nasıl kılınır?

İçindekiler:

  1. Ikindi in sünneti nasıl kılınır?
  2. İkindi namazı ilk sünnet nasıl kılınır?
  3. Öğlen namazının ilk sünneti nasıl kılınır?
  4. Yatsı Namazı 7 rekat kılınır mı?
  5. Öğle namazının iki rekat son sünneti nasıl kılınır?

Ikindi in sünneti nasıl kılınır?

BİRİNCİ REKAT İlk rekâtta ikindi namazının sünnetini kılmak için niyet edilir ve "Allahu Ekber" diyerek eller bağlanır. Subhaneke okunduktan sonra Euzu besmele ile Fatiha suresi ve ardından da Kur'an'dan bir adet sure okunur. Rükuya gidilir, ayağa kalkılır ve secdeye gidilir.

İkindi namazı ilk sünnet nasıl kılınır?

İlk rekâtta ikindi namazının sünnetini kılmak için niyet edilir ve "Allahu Ekber" diyerek eller bağlanır. Subhaneke okunduktan sonra Euzu besmele ile Fatiha suresi ve ardından da Kur'an'dan bir adet sure okunur. Rükuya gidilir, ayağa kalkılır ve secdeye gidilir.

Öğlen namazının ilk sünneti nasıl kılınır?

Öğle Namazının Sünnet 4. Rekat Nasıl Kılınır? Fatiha okunur: Zamm-ı sure okunur: (Kuran ı Kerimden en az üç ayet okunur). "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. Rükü'dan doğrulur: "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir.

Yatsı Namazı 7 rekat kılınır mı?

Yatsı namazı kılınışı; sırasıyla 4 rekat sünnet, 4 rekat farz ve 2 rekat son sünnet olmak üzere toplam 10 rekat olarak kılınır. Yatsı namazdan sonra 3 rekat da Selati vitir namazı kılınır.

Öğle namazının iki rekat son sünneti nasıl kılınır?

ÖĞLE NAMAZININ İKİ REKAT SON SÜNNETİ Zamm-ı sure okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. Rükü'dan doğrulur: "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. "Allah'u Ekber" denir ve Secdeye gidilir: Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir.