Hasta olan kişiye nasıl dua edilir?

İçindekiler:

  1. Hasta olan kişiye nasıl dua edilir?
  2. Şifa duası nedir?
  3. Resulullah hastalara nasıl dua ederdi?
  4. Ya Şafi Ya Allah nasil okunur?

Hasta olan kişiye nasıl dua edilir?

*Rasûlullah(s.a.v)Efendimiz bir hastaya uğradığı zaman veya kendisine bir hasta getirildiği zaman şu duayı okurdu: Allâhümme ezhibil-be'se Rabben-nâsi veşfi fe-enteş-şâfî lâ şifâe illâ şifâüke şifâen lâ yuğâdiru sekamen.

Şifa duası nedir?

Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame. Sağlık ve Şifa Duası Okunuşu: Allahümme inni es'elükes-sebate fil-emri ve es'elü azimete'r-ruşdi.

Resulullah hastalara nasıl dua ederdi?

Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi. Ve şöyle buyururlardı: Türkçe Okunuşu: Bismillahi Allahümme dâvini bi devaike veşfini bi şifaike ve ağnini bi fadlike ammen sivâk vahzer anni ezake.

Ya Şafi Ya Allah nasil okunur?

Estağfirullah el azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etûbu ileyh, Aadından 7 defa her birinin başında Euzü besmele çekilerek Fatiha okunabilir. (Şifa niyetine) 422 kere gözler kapalı huşulu bir şekilde YA ŞAFİİ tesbihi çekilir. Allâhümmeşfi enteşşâfî lâ şifâe illâ şifâük.