Sol tarafta kaburganın altında ne var?

İçindekiler:

  1. Sol tarafta kaburganın altında ne var?
  2. Kalp hastası olduğunu nasıl anlarsın?
  3. Kalp hastalıkları nelerdir?
  4. Kalp damar rahatsızlıkları nelerdir?
  5. Kalp damar hastalıklarına hangi bölüm bakar?
  6. Kalp ve damar hastalıkları sebepleri nelerdir?
  7. Kardiyovasküler hastalıgı nedir?

Sol tarafta kaburganın altında ne var?

Sol kaburga altında mide, kalın bağırsak, dalak gibi organlar vardır. Safra kesesi ile ilgili rahatsızlıkların ağrıları da kaburga altında ağrıya oluşabilir.

Kalp hastası olduğunu nasıl anlarsın?

Kalp krizi belirtileri arasında; hastanın göğsünde yanma, baskı ve sıkışma hissi bulunuyor. Bu şikayetlerin çeneye ve kollara doğru yayılması da söz konusu olabiliyor. Bulantı ve kusmaya soğuk terlemenin eşlik etmesi tanının güçlenmesini sağlıyor.

Kalp hastalıkları nelerdir?

Kalp hastalığı, kalpte meydana gelen ve kalbi etkileyen herhangi bir bozukluğu kapsayan bir terimdir. Kalp hastalığı başlığı altında koroner arter hastalığı gibi kan damar hastalıkları, kalp ritmi problemleri (aritmiler) ve bu hastalıkların yanında doğuştan gelen kalp kusurları yer alır.

Kalp damar rahatsızlıkları nelerdir?

Kalp damar hastalığı nedir? Risk faktörleri nelerdir? Nasıl önlenir?

  • Kalp krizi olarak bilinen miyokard infarktüsü (MI), şiddetli göğüs ağrısı angina pektoris, kalp yetmezliği ve koroner yaşam kaybı olarak ortaya çıkan koroner kalp hastalığı (KKH)
  • İnme (felç) ve geçici iskemik atak ile ortaya çıkan serebrovasküler hastalık (beyin damar hastalığı)

Kalp damar hastalıklarına hangi bölüm bakar?

Kalp Damar Cerrahisi bölümü doktoru (kardiyolog) hangi hastalıklara bakar? Kardiyoloji nedir, neye bakar? Dolaşım sistemi ve kalp ile ilgili çeşitli problemleri inceleyen kardiyoloji bölümü, bu alandaki problemlerin tanı ve tedavisiyle ilgilenmektedir.

Kalp ve damar hastalıkları sebepleri nelerdir?

Kalp ve damar hastalıklarının en az %80 oranında sigara, hipertansiyon, yüksek kan yağları, ailede kalp hastalığına yatkınlık, şişmanlık, hareketsiz yaşantı, diyabet gibi klasik risk faktörlerine bağlı olarak geliştiği bilinmektedir.

Kardiyovasküler hastalıgı nedir?

Kardiyovasküler hastalık dolaşım sistemini etkileyen herhangi bir hastalığı tanımlar. Özellikle kalp hastalıkları, beyin ve böbrek damarlarını etkileyen hastalıklar ve periferik damar hastalıkları bu gruba girer.