Elektriksel sensörler nedir?

İçindekiler:

  1. Elektriksel sensörler nedir?
  2. Fotosel rölesi ne işe yarar?
  3. Fotosel göz nedir?
  4. Fotosel ışık sensörü ne demek?
  5. Karşılıklı sensör nedir?
  6. Infrared sensör ne işe yarar?

Elektriksel sensörler nedir?

Elektriksel Sensörler : Voltaj, akım, direnç, endüktans, kapasitans, dielektrik katsayısı, polarizasyon, elektrik alanı ve frekans gibi elektriksel değerler ölçülebilir. ... Kimyasal Sensörler : Yoğunlaşma, içerik, oksidasyon/redaksiyon, reaksiyon hızı, pH miktarı gibi kimyasal değerlerin ölçüldüğü sensör türleridir.

Fotosel rölesi ne işe yarar?

Fotosel röle, gün ışığının aydınlatma şiddetini izleme prensibiyle çalışan elektromekanik cihazdır. Gün ışığı azaldığında veya arttığında kontak çıkışı verir. Bu kontak çıkışı genellikle iç ve dış aydınlatmanın otomatik olarak çalıştırılıp kapatılması için kullanılır.

Fotosel göz nedir?

Fotosel göz hava geçirmez madde ile kaplı bir CdS foto direnç olup, direnci ortamın ışık şiddetine bağlı olarak değişmektedir. Aşağıdaki grafikte fotosel gözün ışık şiddeti ile direncinin nasıl değiştiği görülmektedir. Eğer ışık şiddeti ayarlanmış lux değerinden düşük ise röle belli bir zaman gecikmesi sonunda çeker.

Fotosel ışık sensörü ne demek?

Fotosel ve hareket sensörü, iç ve dış aydınlatma sistemlerini yönetmek için kullanılan elektronik cihazlardır. Bu sensörler, hava karardığında veya hareket algıladığında ışıkları açmak, ihtiyaç kalmadığında kapatarak enerji tasarrufu sağlamak için kullanılır.

Karşılıklı sensör nedir?

Karşılıklı sensörlerin vericileri ve alıcıları ayrı gövdelerde bulunur. Işık demeti kesintiye uğradığında, çıkış anahtarlanır. Bir test girişi üzerinden vericinin ve alıcının fonksiyonu test edilebilir. Karşlıklı sensörler lazer ışık, kırmızı ışık veya kızılötesi ışık ile sunulur.

Infrared sensör ne işe yarar?

PIR (pasif kızılötesi) sensörler, tüm nesnelerden yayılan ısıyı ölçmek için kızılötesi algılamayı kullananan, genellikle hırsız alarm sistemlerinde ve kameralarda yer alan kızılötesi ışınımı kullanan devrelerdir.