Bakır Sülfat nedir nerelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. Bakır Sülfat nedir nerelerde kullanılır?
  2. Bakır sülfat pentahidrat ne işe yarar?
  3. Vitriol nedir formülü?
  4. Domatese bordo bulamacı atılır mı?
  5. Şeftali ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman atılmalıdır?

Bakır Sülfat nedir nerelerde kullanılır?

Bakır sülfat (göztaşı), tarımda fungal (mantari) hastalıklara karşı fungisit olarak kullanılır. Üzüm, kavun vb. gibi meyveler üzerinde mantarlardan kaynaklanan hastalıklarla mücadelede kullanılır. Ayrıca, Bakır sülfat ile sönmüş kireç belirli oranlarda karıştırıldığında bordo bulamacı denilen karışım elde edilir.

Bakır sülfat pentahidrat ne işe yarar?

Yosun önleyici olarak yüzme havuzlarında kullanılmaktadır. Seyreltik bakır sülfat çözeltisi akvaryum balıklarındaki parazit enfeksiyonların tedavisinde ve ayrıca akvaryumlardaki salyangozları öldürmek için kullanılır.

Vitriol nedir formülü?

Vitriol yağı ise sülfürik asit olarak bilinir. H2SO4 ise sülfürik asidin formülüdür. Beyaz vitriol ise çinko sülfat olarak bilinir. Formülü ise ZnSO4 · 7H2O olacaktır.

Domatese bordo bulamacı atılır mı?

Ayrıca bamya pas hastalığı, çilek pas hastalığı, patlıcan mildiyö hastalığı, domates mildiyö hastalığı, salata ve marul pası, kuşkonmaz pası, turp mildiyösü ve soğan mildiyösü gibi mantari hastalıklar bordo bulamacı atılarak tedavi edilir.

Şeftali ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman atılmalıdır?

Özellikle ilkbaharda gözler uyanmadan önce meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ilkbahar erken donlarından ve çıkabilecek potansiyel hastalıklara karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.