Adres degisikligi icin ne yapilir?

İçindekiler:

  1. Adres degisikligi icin ne yapilir?
  2. Adres değişikliği bildirimi yapılmazsa ne olur?
  3. E-Devlet Adres bilgilerimi nasıl güncellerim?
  4. Ikametgah nakli nasıl yapılır?

Adres degisikligi icin ne yapilir?

E-devlet sistemi kullanılarak, adres değişikliği yapmak mümkündür. Kişilerin e-devlet şifresiyle sisteme giriş yapması gerekir. Eğer e-devlet şifresi bulunmuyorsa, PTT merkezlerinden e-devlet şifresi temin etmelidir. E-devlet haricinde Nüfus Müdürlüğü'ne gidilerek, adres değişiklikleri yapılabilir.

Adres değişikliği bildirimi yapılmazsa ne olur?

Gerçekleştirilen adres değişikliği 20 gün içerisinde bildirilmediği takdirde 94 TL ceza uygulanmaktadır. Eğer bu cezadan kurtulmak için asılsız şekilde adres beyanı yapıldığında, 1963 TL gibi bir ceza ile karşı karşıya kalınmaktadır.

E-Devlet Adres bilgilerimi nasıl güncellerim?

Yeni adresinizi e-Devlet Kapısı profilinizde göremiyor iseniz; “Profilim ve Ayarlarım” alanında bulunan “Adres Bilgilerim”deki ”Bilgilerimi Yenile” butonu aracılığıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde kayıtlı adresinizi bir kez daha güncelleyebilirsiniz.

Ikametgah nakli nasıl yapılır?

İkametgah değişikliği yapmak isteyen kişilerin öncelikli olarak nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekmektedir. İkametgah değişikliği için nüfus müdürlüğüne gitmeden önce randevu alınması da gerekmektedir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de ikametgah değişikliği yapmak mümkündür.