Arefe gecesi hangi zikir çekilir?

İçindekiler:

  1. Arefe gecesi hangi zikir çekilir?
  2. Arefe Gecesi Namazı nasıl kılınır?
  3. Arefe Günü ihlas okumanın fazileti nedir?
  4. Arefe Günü hangi salavat?
  5. Kurban bayramı gecesi namazı kaç rekât?
  6. Kim Arefe günü bin İhlâs okursa?

Arefe gecesi hangi zikir çekilir?

Arefe Günü çekilebilecek zikirler şu şekildedir: "La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey`in kadir."

Arefe Gecesi Namazı nasıl kılınır?

Namazın birinci rekatında Fatiha Suresinden sonra ihlas suresini, ikinci rekatta Fatiha Suresinden sonra Kafirun Suresi okunmalıdır. Bu namazın ardından 4 rekat namaz kılmalıdır. Namaz iki rekat iki rekat kılınmalıdır. Her rekatta Fatiha suresinden sonra 50 kere ihlas suresini okumalıdır.

Arefe Günü ihlas okumanın fazileti nedir?

Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki: "Arefe Günü oruç tutanların, iki senelik günahları af olur. Biri geçmiş senenin, diğeri gelecek senenin günahıdır." "Arefe Günü 1000 İhlâs okuyanın bütün günahları af olur ve duâsı kabul olur." (Hepsini Besmele ile okumalıdır.) "Arefe gecesi ibâdet edenler, Cehennemden azat olur."

Arefe Günü hangi salavat?

AREFE GÜNÜ ÇEKİLECEK ZİKİRLER "Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhül muk`adel mükarrebe ındeke yevmel kıyameh." "Lailahe illallah vahdehu la şerike lehu." Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından bu günde söylenecek en faziletli söz olarak bildirilmiştir.

Kurban bayramı gecesi namazı kaç rekât?

Nebî (Sallellâhu Aleyhi ve Sellem)in şöyle buyurduğu rivâyet olunmuştur: "Her kim bayram gecesinde iki rekât kılar da, her rekâtta on beş Fâtiha okursa (peşine istediği sûreyi okuyup), bitirdiği zaman on beş Âyete'l-Kürsî, on beş Felak ve on beş de Nâs Sûresi'ni okursa (peşine de on beş kere istiğfâr ederse), Allâh-u ...

Kim Arefe günü bin İhlâs okursa?

Yine başka bir hadis-i şerifte, arefe günü İhlas Suresi okunmasıyla ilgili "Kim ihlâs suresini Arefe gününde öğle ile akşam arasında bin defa okursa Allah (cc),ona ne isterse verir." deniyor.