Ekim ayında Antalya kaç derece?

İçindekiler:

  1. Ekim ayında Antalya kaç derece?
  2. Eylül ayında Antalya nasıl olur?
  3. Antalya her mevsim yağışlı mı?
  4. Antalya hangi aylar sıcak olur?

Ekim ayında Antalya kaç derece?

Antalya Ekim ayı içerisinde 25°C ile 30°C dolaylarında bir sıcaklığı vardır. Hava durumu ise coğunlukla güneşli ve sıcak olmakla beraber bazı günler hafif yagıslı olabilmektedir.

Eylül ayında Antalya nasıl olur?

Eylül ayında Antalya'da yağmura yakalanma riskiniz yaz aylarına göre çok daha yüksek. Bu ay da en yüksek sıcaklık 31 derece iken en düşük sıcaklık ise 19 derecedir. Ancak yaz mevsimine göre güneşlenme süresi de düşer. Ortalama güneşlenme süreci yaklaşık 9 saattir.

Antalya her mevsim yağışlı mı?

Yazın hiç görülmeyen yağmur, Aralık, Ocak ayları ile çok nadir olarak ilk ve sonbahar aylarında sağanak halinde yağar. Yılın ancak 40-50 günü kapalı ve yağışlıdır. Antalya, yılda ortalama 300 güneşli günü, 18.7 derece yıllık sıcaklık ortalaması ile yılın 12 ayı turizm hareketlerine açık, ender bölgelerden birisidir.

Antalya hangi aylar sıcak olur?

Antalya (Akdeniz) için yıllık su sıcaklığı ortalama 21.20°C. En yüksek su sıcaklığına sahip ay 28.20°C ile Ağustos olur. 15.60°C en düşük su sıcaklığına Şubat içinde ulaşılacaktır. Bu yer için en yüksek ortalama su sıcaklığı 28.20°C ve ortalama 16. Ağustos civarındadır.