Turist rehberliği belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Turist rehberliği belgesi nasıl alınır?
  2. Meslek icra edilirken çalışma kartının veya turist rehberliği sözleşmesinin bulundurulmaması aşağıdaki cezalardan hangisini gerektirir?
  3. Turist rehberliği için hangi bölüm?
  4. Turist rehberi nasıl iş bulur?
  5. Uygulama Gezileri kim tarafından düzenlenir?
  6. 6326 sayılı kanun nedir?

Turist rehberliği belgesi nasıl alınır?

Üniversite eğitimlerini tamamlayan adaylar KPDS sınavından 70 alarak turist rehberliği kokartı almaya hak kazanır. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın profesyonel turist rehberliği kursları ise seçme sınavından en az 45 gün önce bakanlık internet sitesi ile İl Turizm Müdürlükleri aracılığıyla duyurulur.

Meslek icra edilirken çalışma kartının veya turist rehberliği sözleşmesinin bulundurulmaması aşağıdaki cezalardan hangisini gerektirir?

Uyarma cezası aşağıdaki hâllerde verilir: 1) Meslek icra edilirken çalışma kartının veya turist rehberliği sözleşmesinin bulundurulmaması. 2) Meslek icra edilirken çalışma kartının görünür şekilde taşınmaması. b) Kınama cezası; mesleğini icra ederken kusurlu davrandığının turist rehberine yazılı olarak bildirilmesidir.

Turist rehberliği için hangi bölüm?

Turist Rehberliği bölümü de turizm eğitimi için önemli bir eğitimdir. Turist Rehberliği bölümü 2 yıllık önlisans programıdır. Turist Rehberliği bölümünün amacı, turist rehberliği mesleğini en iyi şekilde yapacak, kendi işini kurabilecek ve turizm sektörüne katkı sağlayabilecek insanları yetiştirmektir.

Turist rehberi nasıl iş bulur?

Seyahat firmaları, turizm alanları, havayolları şirketleri, bireysel acenta, dış ticaret yapan firmalar ve tur operatörlüğü gibi imkanları bulunmaktadır. Turistik alanlarda, otellerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı alanlarda bulabilir ve tercüme bürolarında da ek yapabilirler.

Uygulama Gezileri kim tarafından düzenlenir?

MADDE 15 – (1) Birliklerce düzenlenen sertifika programları ve uygulama gezileri, Bakanlığın gözetim ve denetiminde yapılır.

6326 sayılı kanun nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; turist rehberliği mesleğine kabule, mesleğin icrasına ve turist rehberliği meslek kuruluşlarının kuruluş ve işleyişine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.