Hindistan cevizi kabuğu soyulur mu?

İçindekiler:

  1. Hindistan cevizi kabuğu soyulur mu?
  2. Hindistan cevizi çiğ yenir mi?
  3. Kurutulmuş hindistan cevizi nasıl yenir?
  4. Hindistan cevizi kabuğu nasıl temizlenir?
  5. Hindistan cevizi derin dondurucuda nasıl saklanır?
  6. Hangi Hindistan cevizi yağı yenir?

Hindistan cevizi kabuğu soyulur mu?

Hindistan cevizi satın alırken dikkat etmeniz gereken bir husus da içinde su olup olmadığını kontrol etmektir. Elinize alıp salladığınızda içerisindeki su sesini duyabilirsiniz. Hindistan cevizini soymak için önce dış kabuğunu iyice yıkayın, daha sonra keskinliği olan bir bıçak yardımıyla kahverengi kabuğu kazıyın.

Hindistan cevizi çiğ yenir mi?

Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.

Kurutulmuş hindistan cevizi nasıl yenir?

Hindistan cevizi kırıldıktan sonra taze olarak tüketilebilir, kurutarak pasta ve tatlılarda kullanılabilir, suyu içilebilir hatta Hindistan cevizi yağını çıkararak yemeklerde kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi kabuğu nasıl temizlenir?

Aldığınız Hindistan cevizini düşük ayarda olan derin dondurucuya koyun ve 12 saat kadar bekletin. Bu sayede Hindistan cevizinin sert kabuğu gevşeyecek ve derin dondurucudan çıktıktan sonra daha kolay kırılacaktır.

Hindistan cevizi derin dondurucuda nasıl saklanır?

Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.

Hangi Hindistan cevizi yağı yenir?

Hindistan cevizi yağı yemeklerde kullanılır. Özellikle yanma oranı düşük olduğu için kızartmalarda kullanılır. Tava yemeklerinde, atıştırmalık sandviç ve tostlarda, salatalarda kullanılır.