LPG'li araçların otoparklara girmesi neden yasak?

İçindekiler:

  1. LPG'li araçların otoparklara girmesi neden yasak?
  2. Garaja LPG'li araç girebilir mi?
  3. Lpgli araçlar apartman otoparka girebilir mi?
  4. Neden LPG'li araç?
  5. Apartmanda LPG'li araç girebilir mi?
  6. Apartman altı garajına LPG'li araç girebilir mi?
  7. LPG'li araç kullanmak tehlikeli mi?
  8. Lpgli araçlar nerelere giremez?
  9. LPG'li araç kırmızı ışık yanınca kaç km gider?
  10. Apartman otoparkını kimler kullanabilir?
  11. LPG zararları nelerdir?
  12. LPG'li araç apartman garaja girmesi yasak mı?

LPG'li araçların otoparklara girmesi neden yasak?

LPG'li araçlar yakıt olarak propan gazı kullanmaktadır ve bu gazın araçlardan sızabilme ihtimali vardır. Ama LPG'li araçların otoparka alınmama sebebi sadece bu gazın sızabiliyor olması değildir. Meydana gelecek bir LPG yanması sonucunda durum daha ciddi boyutlara ulaşabilir.

Garaja LPG'li araç girebilir mi?

Binaların yangından korunması hakkında yönetmelikte yapılan değişiklikler 04.11.204 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tescil belgesinde LPG'li olduğu belirtilmeyen, geçerli muayenesi bulunmayan araçlar otoparklara alınmayacak. ...

Lpgli araçlar apartman otoparka girebilir mi?

Anadolu Ajansı'na konuşan Bakan Kurum; "Muayeneleri yapılan, uygun olan LPG'li araçlar AVM otoparklarına girebilecek. ... Otoparklar 'LPG'li araçlara uygundur' şekliyle belgelendirilecek" ifadelerini kullandı.

Neden LPG'li araç?

Lpg'li araçlar benzine göre daha fazla ekonomik katı sağlar. Hiçbir performans kaybetmeden, yakıt masraflarında büyük bir tasarruf sağlar. Benzinli araçların yakıt konusunda çok masraf oluşturduğu ortadadır. Benzine göre LPG kullanan araç sahipleri büyük bir tasarruf sağlar.

Apartmanda LPG'li araç girebilir mi?

APARTMAN GARAJINA LPG'Lİ ARAÇ GİREBİLİR Mİ? Apartman girişi de kapalı otopark sayıldığı için LPG'li aracın apartman otoparkına girişi yasaktır. Ancak açık olan yani açık otopark olarak tasarlanan apartman otoparklarına girişte uygulanan bir yasak ya da sınırlama bulunmamaktadır.

Apartman altı garajına LPG'li araç girebilir mi?

Apartman girişi de kapalı otopark sayıldığı için LPG'li aracın apartman otoparkına girişi yasaktır. Ancak açık olan yani açık otopark olarak tasarlanan apartman otoparklarına girişte uygulanan bir yasak ya da sınırlama bulunmamaktadır.

LPG'li araç kullanmak tehlikeli mi?

Tüple ilgili malzemelerin doğru kullanılması ve gerekli tedbirlerin alınması durumunda, LPG kullanımı kesinlikle tehlike değil.

Lpgli araçlar nerelere giremez?

LPG'li araçlara yönelik asıl yasaklama Aralık 2007'de 26735 sayı ile Resmi Gazete'de yayımlanan "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik" teki, madde 60-4'te yer alıyor. Bu maddede "LPG veya sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) yakıt sistemli araçlar kapalı otoparklara giremez ve alınmaz" ifadesi yer alıyor.

LPG'li araç kırmızı ışık yanınca kaç km gider?

Multivalf ve sensörler doğru ayarlanmışsa her kademe 40lt / 5 kademe = 8lt yakıt demektir. Yani kırmızı ışık yandığında aracınızda 8lt LPG kalmış demektir. Bu da aracın motoruna ve sürüş tarzınıza göre ortalama şehirdışı 100-120 km. şehiriçi 60-90 km arası yol gidebilir.

Apartman otoparkını kimler kullanabilir?

Bina ve sitelerdeki ortak alanların kullanımı, kat maliklerinin arsa payları ile doğru orantılıdır. ... Tam tersi durum söz konusu olduğunda yani 25 park alanı olan bir bina otoparkında 20 aracın bulunması durumunda da fazla olan alanların kullanım hakkı, arsa payı fazla olan kat malikine aittir.

LPG zararları nelerdir?

Günümüzde kullanılan ve sürücüler tarafından tercih sebebi olan katkılı otogaz, araçların akaryakıtlarının tıkanmasına sebep olabilir. Tıkanmalar, yakıtın motor bölgesine daha yavaş ulaşmasına yol açar. Yakıtın aracın ilgili bölümüne geç ulaşması ise performans düşüklüğüne yol açar.

LPG'li araç apartman garaja girmesi yasak mı?

APARTMAN GARAJINA LPG'Lİ ARAÇ GİREBİLİR ? Apartman girişi de kapalı otopark sayıldığı için LPG'li aracın apartman otoparkına girişi yasaktır. Ancak açık olan yani açık otopark olarak tasarlanan apartman otoparklarına girişte uygulanan bir yasak ya da sınırlama bulunmamaktadır.