Manisa imar planı hangi mahalleleri kapsiyor?

İçindekiler:

  1. Manisa imar planı hangi mahalleleri kapsiyor?
  2. 1 5000 ölçekli nazım imar planı nedir?
  3. Ada parselin kime ait?
  4. Imar planı askıya çıktı ne demek?
  5. Imar durum belgesi ne kadara mal olur?
  6. Imar planı askıdan indikten sonra ne olur?
  7. Onaylanmış imar planlarını askıda kalma süresi kaç gündür?
  8. Imar durum belgesi kimlere verilir?
  9. Imar durumu belgesi ne işe yarar?

Manisa imar planı hangi mahalleleri kapsiyor?

Anafartalar, Adakale, Adnan Menderes, Ahmet Bedevi, Akıncılar, Akpınar, Alaybey, Arda, Çarşı, Dere, Dilşikar, Dinçer, Ege, Göktaşlı, İbrahim Çelebi, Kazım Karabekir, Kuşlubahçe, Mimar Sinan, Nişancıpaşa, Nurlupınar, Peker, Sakarya, Saruhan, Şehitler, Tunca, Turgut Özal, Utku, Yarhasanlar); ve Yunusemre (50. Yıl, 75.

1 5000 ölçekli nazım imar planı nedir?

1/5000 Ölçekli nazım imar planı; onaylı halihazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olan, varsa bölge ve çevre düzeni planlarına uygun olarak hazırlanan ve arazi parçalarının; genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge tiplerini, bölgelerin gelecekteki nüfus yoğunluklarını, gerektiğinde yapı yoğunluğunu, ...

Ada parselin kime ait?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, www.tkgm.gov.tr adresinden "parsel sorgulama" linki ile il, ilçe, mahalle/köy, ada ve parsel bilgileri girilerek doğrudan parsel sorgulaması yapılabiliyor.

Imar planı askıya çıktı ne demek?

Yapılan değişiklik bakanlık tarafından onaylandıktan sonra ilgili kurumun kendisine gönderilir. Bu planlar ilgili belediye ya da kurum tarafından bir ay süresince ilan edilmek zorundadır. İşte yapılan bu ilan etme işlemine imar planının askıya çıkması adı verilmektedir.

Imar durum belgesi ne kadara mal olur?

İBB imar harçlarına göre, imar durum belgesi alma ücreti ise 60 TL'den 66 TL'ye çıktı. Yeni yapı ruhsatı alınmasına ilişkin 1000 metrekareye kadar konut, rezidans metrekare başına 10.68 TL'den 11.75 TL oldu.

Imar planı askıdan indikten sonra ne olur?

Plan henüz askıdayken dava açılması mümkün değildir. Çünkü imar planları askıdan indikten sonra kesinleşir. Askı ilan süresi içerisinde dava açılması durumunda ortada henüz kesin ve yürütülmesi gereken bir işlem bulunmadığı gerekçesiyle davanın incelenmeksizin reddine karar verilir.

Onaylanmış imar planlarını askıda kalma süresi kaç gündür?

İmar planları 1 ay süreyle eş zamanlı olarak ilan edilmektedir. Bir aylık ilan süresi içinde eğer itiraz varsa yapılmak zorundadır. Belediye başkanlığınca belediye meclisine gönderilen itirazlar ve planları belediye meclisi 15 gün içinde inceleyerek kesin karara bağlamakla yükümlüdür.

Imar durum belgesi kimlere verilir?

İmar Durum Belgesi arsa sahibi olan vatandaşların, arsalarına yapmak istedikleri yapılara dair bilgilerin yer aldığı resmi bir evraktır. Yani herhangi bir yerde bir arsanız var diyelim bu belge olmadan o arsanıza herhangi bir inşaat yapamazsınız. Bu belge bir nevi İnşaat yapma ruhsatıdır, inşaat yapabilme yetkisidir.

Imar durumu belgesi ne işe yarar?

İmar durumu belgesi, Parselin yapılaşma şartlarını, yapı nizamı, kat adedi, saçak seviyesi, yollardan ve komşu parsellerden çekme mesafeleri ve inşaat emsallerini gösteren belgeye deniyor.