Rehber Öğretmen ne demek?

İçindekiler:

  1. Rehber Öğretmen ne demek?
  2. Rehber öğretmenler psikolog mu?
  3. Kaç öğrenciye 1 rehber öğretmen?
  4. Öğretmen bölge normu ne demek?
  5. 80 saat derse kaç norm verilir?
  6. Koordinatör öğretmen kaç saat ek ders alır?
  7. Proje koordinatörü ne iş yapar?

Rehber Öğretmen ne demek?

Rehber Öğretmen, öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek ve öğretim hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamak için öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunar. Bu görevi gerçekleştirirken ebeveyn, yönetici ve diğer öğretmenlerle birlikte çalışır.

Rehber öğretmenler psikolog mu?

Çocukta veya ailede var olan bir sorunu anlayabilmeli, veli veya öğretmeni bilgilendirmeli ve uzmana yönlendirmelidir. ... Bir psikolog nasıl ki eğitimci değilse, rehber öğretmenleri de psikolog değildir.

Kaç öğrenciye 1 rehber öğretmen?

kurumuna verilir. MADDE 21- (1) Rehberlik ve araştırma merkezlerine, görev alanlarına giren il veya ilçe- nin nüfusu 100.

Öğretmen bölge normu ne demek?

Bunun anlamı şudur: Bölge normu hesaplanırken A dersinin tüm okullardaki saatleri toplanır çıkan sayı 21 e bölünür. Böylece 21 saat dersi olan her okula norm tahsis edilir. Örneğin 65 saat varsa 3 norm (2=65) verilir. 2 saat artar.

80 saat derse kaç norm verilir?

Ders YüküNorm Kadro Sayısı
41 - 80 saat2 Norm
81 - 120 saat3 Norm
121 - 160 saat4 Norm
161 - 200 saat5 Norm

Koordinatör öğretmen kaç saat ek ders alır?

Bu öğretmenler, alan şefi olmaları nedeniyle ek derslerini görevleri arasında paylaştırır. 2 saat derse girmek suretiyle ek ders, 12 saat koordinatörlük görevi nedeniyle ek ders, alan şefliği dolayısıyla ek olarak 10 saat ders alırlar.

Proje koordinatörü ne iş yapar?

Proje koordinatörü, çalıştığı projelerin koordinasyon, iletişim, bilgi ve belge yönetimi, planlama, raporlama gibi faaliyetleri proje yöneticisi ile beraber yürütür.